Конски впрягове и кушии ще се проведат тази събота в Екопарк Варна за Тодоровден

Конски впрягове и кушии в Екопарк Варна за Тодоровден

Университетска ботаническа градина – Екопарк Варна към СУ “Св. Климент Охридски” продължава двадесетгодишната традиция по честване на Тодоровден с конски впрягове и богата фолклорна програма. За поредна година празникът се организира съвместно с Община Варна, предаде TheSite24.

Откриването на празника ще бъде на 23-ти март от 11:30 часа в Екопарк Варна. Следвайки народните традиции, ще отбележим Тодоровден с конкурс за най-красив конски впряг и традиционната кушия. Подготвили сме кътове за хранене на открито, томбола с награди и още много изненади. За доброто настроение в празничната ни програма ще се включи фолклорен танцов ансамбъл „Варна“.

Гвоздеят на програмата ще бъде вълнуваща демонстрация по прескачане на препятствия, представена от жокеи от клубове по конна езда от конна база „Виница“.

Тодоровден е църковен празник, празнуван в съботния ден от първата седмица на Великия пост. Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. Отбелязва се с тържествено почитане на коня и надбягвания с коне – кушии. Оттам идва и другото му наименование – Конски Великден.

Екопарк Варна се намира в к.к. „Св. св. Константин и Елена“. Вход откъм спирка „Ботаническа градина“ на главния път за к.к. „Златни Пясъци“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg