Кристиан Вигенин: Подходът на ГЕРБ се оказа непродуктивен и невъзможен за следване

Кристиан Вигенин: Подходът на ГЕРБ се оказа непродуктивен и невъзможен за следване

Такова правителство по начина, по който го правят и си го представят ще бъде вредно за България

„Събрахме се и анализирахме много внимателно ситуацията. Освен това, докато анализирахме ситуацията видяхме разговорите с останалите две формации, от които се оказа, че на нас се казват едни неща, а на тях други. Е, как може да работи едно управление, когато основната партия обещава на всички всичко, противоречащи си неща?” Това заяви зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин в ефира на Нова телевизия по темата с прекратените от БСП преговори за правителство с първия мандат.

И заяви, че БСП не би дала просто ей така гласовете си за правителство, което да прави каквото си иска. „Това е абсурдно. Ние може да сме пети в този парламент, обаче имаме достойнство и сме длъжни да отстояваме интересите на нашите избиратели. Такова правителство по начина, по който го правят и си го представят ще бъде вредно за България. За това ние прекратихме преговорите.”, категоричен беше Вигенин.

Той допълни, че не са получили ясни предложения. „В продължение на седмици ние не получихме нищо. Говореше се за план А, изведнъж БСП се оказа план Б. Предпочитат един партньор, а ние някакви резерви”, посочи той.

Вигенин подчерта и нещата с които БСП не е съгласна.„За нас е разбираемо защо е тази съпротива от страна на ПП-ДБ, тъй като анализирайки посланията на двете формации не виждаме абсолютно никакви различия между тях по въпроси, които са изключително чувствителни за нас. Например бюджета и социалните разходи, дефицита, отношението на войната в Украйна”, обясни той.

Той обобщи, че ако се стигне до втори или трети мандат са готови на нови преговори, ако подходът е различен. „Подходът на ГЕРБ се оказа непродуктивен и невъзможен за следване. Но когато дойде времето за втори и трети мандат, ние не сме затворили възможността да продължим разговорите за правителство,защото приоритет е да има редовно правителство, но не е и на всяка цена, която да платят гражданите”, каза Кристиан Вигенин.

Заместник-председателят на БСП коментира и ставащото в прокуратурата. „Този разпад на институциите на практика ние нямаме прокуратура от вчера, нямаме и европейски комисар от вчера, нямаме и редовно правителство. Имаме парламент, който вероятно върви към разпад, все пак да не изключваме възможността да има правителство. Нещо трябва да се случи, за да си подредим държавата, защото така повече не може”, поясни Вигенин.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 88% 2% 1m/s 0deg

18°C Усещане 18°C
1022hPa 83% 4% 2m/s 140deg

18°C Усещане 18°C
1018hPa 82% 20% 1m/s 360deg