Кукленият спектакъл “Цветна палитра” постави пред децата в Карин дом и с. Каменар темата за толерантността

Премиерата на авторския кукления спектакъл “Цветна палитра” се състоя на 24.08.23 г. в “Карин дом”. Проектът, който се реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма  „СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНИ ИЗКУСТВА `22 ”, очарова деца, родители и специалисти в дома.

Кака Марияна от театрална трупа “Трик-Трак ” и нейната партньорка Мартина Михайлова, развълнуваха децата с темата за толерантността, като акцент бе основната идея, че всеки е специален и значим и с това е той неповторим.

На 25 авгус спектакълът бе представен и пред децата от ДГ№49 “Боров кът” в село Каменар. Вратите на детското заведение бяха отворени и за децата от селото, които ще запечатат ярък спомен от театралния празник.

Проектът „Цветна палитра” е авторски куклен спектакъл с основна тема превенция на агресивното поведение и липса на толерантност. Адресиран е към деца от 3 до 10 години със СОП и от уязвимите групи. Очакванията са – формиране нова култура на общуване. Майстор-разказвач повежда децата в един вълшебен двор. Обитателите подхващат спор, като се самоизтъкват и не признават качествата на другите. Конфликтът приключва с мирно решение.

Заедно актьори и публика стига до извода, че всеки е значим и неповторим.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1011hPa 64% 98% 3m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 38% 2% 3m/s 290deg

27°C Усещане 26°C
1010hPa 28% 0% 4m/s 120deg