Летище Бургас посрещна първия полет с туристи от Узбекистан

С тържествено посрещане на пътниците беше отбелязан историческият момент на „Най-слънчевото летище на Черноморието“.

Датата 30.06.2024 г. ще остане записана в богатата история на Летище Бургас като денят, в който бе посрещнат първия полет с туристи от Узбекистан на „Най-слънчевото летище на Черноморието“. Редица официални гости и представители на дипломатическия корпус, сред които бе и пълномощният министър, временно управляващ посолството на Република България в град Ташкент, Република Узбекистан – Стояна Русинова, участваха в специалното събитие по посрещането на близо 150 туристи от столицата на централноазиатската страна – Ташкент.

Водна арка, традиционна погача, мускали с българско лавандулово масло и много усмивки зарадваха всички присъстващи, с които бе ознаменуван този празничен повод.

Този успешно осъществен проект бе съвместно дело от усилията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД като концесионер на Летище Бургас за привличането на полети от нови пазари и обогатяването на портфолиото на аеропорта, така и на „Аватар Тур“  – един от най-динамично развиващите се тур оператори в България, и AsiaLuxe Travel – най-големият туроператор в Узбекистан.

Много сме щастливи да посрещнем туристите от Узбекистан на Българското Черноморие! Всяко начало на нещо ново е специално и ние сме убедени, че можем да развиваме тази нова линия през всяка следваща година“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“ – д-р Франк Кванте.

Всеки желаещ може да си закупи билети по маршрута Бургас-Ташкент-Бургас, може да го стори онлайн, както и на място във физически офис на следните адреси:

– Уебсайт – asialuxe.uz

– Физически офис: Комплекс „Перла“, ул. „Зорница“, гр. Бургас – 8000, тел.: +359 888 709 888 (вкл. Viber и WhatsApp)

Летище Бургас очаква да посрещне с нетърпение всички свои пътници и гости с обичайното си високо ниво на обслужване и първокласни услуги!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 62% 0% 3m/s 260deg

22°C Усещане 22°C
1011hPa 78% 0% 3m/s 280deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg