Лилия Христова: Градините във Варна работят цяло лято

Новата детска градина на ул. "Хъшове" във Варна отваря врати през есента

Как работят детските градините и ясли във Варна през лятото? Този въпрос си задават много родители, чийто деца са за първа година в детските заведения в морската столица. За СайтЪТ директорът на дирекция “Младежки дейности и образование” към Община Варна Лилия Христова обясни:

“Детските градини във Варна работят цяло лято. Заради отпуските учителите правят график за посещение на децата, за да знаят в кои дни биха могли да излязат и те в почивка. Варна е туристически град и е напълно нормално през лятото много от родителите да са заети, да няма как да оставят децата си у дома. Те съвсем спокойно могат да отбележат, че детето им ще посещава градина през цялото лято.

Графикът, който се прави не задължава родителите по никакъв начин, а е за организиране работата на съответната детска градина. В някои от детските заведения се правят сборни групи, за да могат учителите да излязат в отпуск”, обясни Лилия Христова.

Подобна е организацията на работа и в яслите. От дирекция “Здравеопазване” уточниха:

“Децата не се събират в сборни групи, тъй като няма такива, които се  затварят. Детето до изписване от детската ясла е в групата, в която е прието”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg