Лилия Христова: Градините във Варна работят цяло лято

Над 75 000 родители и деца в градини и яслени групи ще получат подкрепа по проект „Силен старт“

Как работят детските градините и ясли във Варна през лятото? Този въпрос си задават много родители, чийто деца са за първа година в детските заведения в морската столица. За СайтЪТ директорът на дирекция “Младежки дейности и образование” към Община Варна Лилия Христова обясни:

“Детските градини във Варна работят цяло лято. Заради отпуските учителите правят график за посещение на децата, за да знаят в кои дни биха могли да излязат и те в почивка. Варна е туристически град и е напълно нормално през лятото много от родителите да са заети, да няма как да оставят децата си у дома. Те съвсем спокойно могат да отбележат, че детето им ще посещава градина през цялото лято.

Графикът, който се прави не задължава родителите по никакъв начин, а е за организиране работата на съответната детска градина. В някои от детските заведения се правят сборни групи, за да могат учителите да излязат в отпуск”, обясни Лилия Христова.

Подобна е организацията на работа и в яслите. От дирекция “Здравеопазване” уточниха:

“Децата не се събират в сборни групи, тъй като няма такива, които се  затварят. Детето до изписване от детската ясла е в групата, в която е прието”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 4m/s 120deg

12°C Усещане 12°C
1017hPa 73% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 4m/s 300deg