Мария Габриел: Подкрепяме българските неделни училища и се гордеем с талантите в тях

Мария Габриел: Подкрепяме българските неделни училища и се гордеем с талантите в тях

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на образованието и науката Галин Цоков обявиха нова инициатива – ще бъдат предоставени над 300 компютърни конфигурации за българските неделни училища зад граница. Кампанията е по идея на Мария Габриел като целта е да допринесе за обновяване на техническата база и подкрепи развитието на дигиталните умения на учениците.

“Заедно с Министерството на образованието и науката изпращаме силно послание за грижата и подкрепата ни както за децата на сънародниците ни в чужбина, така и за техните преподаватели. Компютърните конфигурации ще послужат не само за увеличаване на техническия капацитет, но и ще подкрепят развиването на нови умения. Тези умения ще им позволят да бъдат достойни граждани на България, на Европа и на света”, заяви вицепремиерът.

От своя страна, министърът на образованието и науката Галин Цоков коментира, че “тези компютърни конфигурации са още една връзка на децата с българската история и география. Целта на инициативата е сънародниците ни да почувстват, че България ги подкрепя с конкретни дейности.”

Компютърни конфигурации ще бъдат предоставени за българските неделни училища в над 30 държави: Австрия, Бразилия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Гърция, Израел, Испания, Италия, Йордания, Китай, Кипър, Кувейт, Малта, Мароко, Молдова, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Обединени арабски емирства, Полша, Португалия, Северна Македония, Република Южна Африка, Румъния, САЩ, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия, Швейцария.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

29°C Усеща се 30°C
1008hPa 51% 42% 4m/s 120deg

29°C Усещане 30°C
1007hPa 53% 67% 7m/s 120deg

33°C Усещане 33°C
1006hPa 38% 20% 5m/s 150deg