Мая Димитрова, БСП: Решението ни да не подкрепим ГЕРБ е окончателно

Мая Димитрова, БСП: Решението ни да не подкрепим ГЕРБ е окончателно

„Решението ни е окончателно – то е взето както от Изпълнително бюро, така и от ръководството на парламентарната група, така че връщане назад към преговори с ГЕРБ-СДС няма. И то по обясними причини, защото по време на преговорите се оказа, че те говорят пред нас едно, а на другата парламентарна група след нас казват различни неща.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Мая Димитрова в ефира на Nova News.

„Чухме от Христо Иванов, че ще се търси конституционно мнозинство. За какво? Не е ясно. Какво ще прави това конституционно мнозинство също не е ясно, така че на този етап не можем да дадем отговор дали ще се включим в такова конституционно мнозинство. Във време, в което държавата ни няма бюджет, общините са пред колапс, ние говорим за конституционно мнозинство…“, коментира тя.

Депутатът от БСП изрази надежда отговорните институции да си свършат работата по отношение на случващото се в прокуратурата. Относно съдебната реформа, Димитрова посочи, че групата на социалистите е „за“ смяна на главния прокурор, но в конктекста на цялостна съдебна реформа. “Трябва да се направи промяна във ВСС, който е с изтекъл мандат, да се задвижи съдебната реформа, за да може да заработи прокуратурата и всички институции“, каза още Димитрова и добави, че е необходимо да се работи цялостно, а не на парче, като промените бъдат внимателно огледани, така че да не се окажат противоконституционни.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg