Meteo Balkans: Задава се нов екшън към края на седмицата

Meteo Balkans: Задава се нов екшън към края на седмицата

Задава се нов екшън към края на седмицата (25-ти ноември). Това съобщават от Meteo Balkans. Европейският модел прогнозира сериозен циклон отново да премине през нашата страна.

Очертаваща се класическа зимна обстановка прогнозират глобалните модели за края на следващата седмица. 

Според последните анализи на Американския глобален модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на преминаваш през България средиземноморски циклони, в периода между 25- 27 ноември ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг. 

Около обяд в петък от запад на изток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд. Максималните температури в петък все още ще са високи и ще достигат до 10-13, в СЗ България и доста по-топло в Източна – до 15-17°С.

Синоптичната обстановка през деня в събота и през нощта срещу неделя в цялата страна ще се влошава. Валежите ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите ще са и от сняг. Не са изключени и виелици. Не се очакват ураганни пориви на вятъра! ( Поне към този момент ) 

Времето в събота и неделя : 

През деня в събота, под влияние на преминаващ средиземноморски циклон. Синоптичната обстановка у нас ще се усложни. Започналите валежи над Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще премине в сняг. Сняг ще завали и в планинските райони, като там се очаква и навявания. Възможни са и затваряния на планинските приходи ! 

В ниското също ще се образува снежна покривка, която в Северозападна България на места ще надмине 10см. В Северозападния Предбалкан – до 25-30 см. Очакваната снежна покривка в столицата ще е между 5-10см. 

Не е изключено, при преминаването на студения атмосферен фронт валежите да са съпроводени и от гръмотевици Южна и Източна България. 

Meteo Balkans апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

В неделя над Източна България до обяд все още ще преваля сняг, но ще се задържи ветровито. Привечер облачността над Западна България ще намалява до ясно време и вятъра ще отслабне. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1012hPa 81% 100% 2m/s 320deg

5°C Усещане 1°C
1012hPa 90% 100% 6m/s 110deg

5°C Усещане 4°C
1012hPa 93% 100% 2m/s 300deg