ОИЦ – Варна се включи в среща по проект от програмата “ЕРАЗЪМ+”

ОИЦ - Варна се включи в среща по проект от програмата "ЕРАЗЪМ+"

Областният информационен център-Варна се включи в онлайн работна среща на тема „Как да насърчим служители на възраст 50+ години да останат в компанията“. Тя се проведе по проекта SilverGrow – „Кариерно ориентиране и дигитално образование за работници на възраст над 50 години  в предприятията“, който се реализира с подкрепата на Програма „Еразъм +“. Партньори по проекта са организации от България, Полша, Словения, Германия и Финландия. От българска страна по него работи Агенцията за икономическо развитие – Варна. Това съобщиха от Областния информацинен център във Варна, научи TheSite24.

Основната цел на проекта е да предостави комплексен модел на услуги за възрастните работници, който да подкрепи техния потенциал на пазара на труда.

По време на срещата, която бе насочена към кариерни консултанти, специалисти в областта на човешките ресурси, преподаватели и обучители, работодатели и мениджъри, наети и други заинтересовани лица, бяха представени резултатите от съвместно изследване в страните – партньори за състоянието на работещите на възраст 50+ на пазара на труда, демографията и пазарът на труда за региона на Варна, Програма за менторство на хора 50+ и начини за укрепване на капацитета за подкрепа на активния живот на възрастните хора в условията на 21-ви век.

В рамките на дискусия присъстващите имаха възможност да обсъдят въпроси, свързани с основните пречки пред наемането на работници на възраст над 50 години, практически решения, използвани в компаниите за служители, наближаващи пенсиониране и др.

Проектът SilverGrow е стартирал на 1.11.2022 г. и ще продължи до 31.10.2025 г. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 7°C
1012hPa 87% 100% 3m/s 90deg

6°C Усещане 2°C
1012hPa 88% 100% 5m/s 110deg

5°C Усещане 3°C
1012hPa 100% 100% 3m/s 280deg