Министър Илин Димитров: “Обарачването” е сериозен проблем!

Министър Илин Димитров: "Обарачването" е сериозен проблем

Служебният министър на туризма Илин Димитров, коментира във Фейсбук темата с бараките в курортните комплекси край Варна, научи СайтЪТ.

Ето какво написа в социалните мрежи Димитров:

“От няколко дни кметът на Варна ме призовава през медиите да взема становище по въпрос, който е свързан с к.к. “Златни пясъци”.

Министерството на туризма ще извърши проверка по случая за изясняване на всички релевантни факти и обстоятелствата съобразно функционалната си компетентност.

Казусът е правен и в работата си специализираната администрация на МТ ще изиска и вземе предвид становищата на всички други компетентни институции.

Ако се установят нарушения или нередности, разбира се, ще бъдат предприети съответните действия в рамките на закона.

Всъщност, това е общонационален проблем и ще сформираме комисия, която ще провери всички курортни комплекси. “Обарачването” е сериозен проблем”.

По-рано вчера кметът на Варна свика пресконференция, на която коментира и бараките в к.к. “Златни пясъци”

След приватизацията на “Златни пясъци” – курортът се привърна във феодално владение, заяви Иван Портних. Той обясни, че в Общината има получена одобрена схема за преместваеми обекти в курорта, подписана през 2020 г. от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, която и в момента е на този пост в министерството на туризма, оглавявано от Илин Димитров (“Продължаваме Промяната”)

Кметът направи и важното уточнение, че Законът за черноморското крайбрежие е категоричен, че подписът под схемата трябва да бъде на министъра на туризма.

“Законна ли е тази схема, след като е подписана от зам.-министър? В общината не разполагаме със съответната заповед на министър на туризма за одобряване на схемата за преместваеми обекти в курорта. При опит да я получим се оказа, че била “вътрешноведомствена информация”! Министър Димитров е варненец и би трябвало да е добре запознат с проблемите и смятам, че трябва да вземе подкрепи обществения интерес, като се отмени въпросната схема и курортът да се освободи от тези бараки”, коментира Портних.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg