Министър Милошев във Варна: В туризма най-важното нещо е емоцията, хубавото преживяване и духът на България!

Министър Евтим Милошев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участваха в тържествената церемония по връчване на наградите за победителите в Националното състезание по професии 2024, което се проведе в к. к. Златни пясъци. В него премериха сили най-добрите млади готвачи, бармани, сервитьори, аниматори, хотелиери, ресторантьори, хлебар-сладкари.

„Туризмът е част от пазара на емоции, в туризма най-важното нещо е емоцията, хубавото преживяване и разбира се, духът на България.“ С тези думи отправи своето послание министър Евтим Милошев и поздрави младите хора – участници, победители и вдъхновени бъдещи специалисти в туризма. Министърът на туризма връчи и част от най-желаните награди. Шест почетни отличия „Златна роза“ на МТ отидоха при победителите в отделните категории.

Министър Милошев връчи наградата за първо място в категориите “Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад хотелиер“, а заместник-министър Ирена Георгиева в категориите “Най-добър млад барман” и „Най-добър млад аниматор“.

Символичен домакин на събитието беше Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. Сред официалните гости на събитието беше и секретарят на Президента по образование, култура и туризъм, бивш служебен министър на туризма, д-р Илин Димитров, както и представители на МОН. На събитието присъства и председателят на БХРА Георги Щерев.

От името на Министерството на туризма бяха връчени почетни плакети за цялостен принос и за налагане на високи стандарти и модернизация на системите за образование и квалификация на кадри в сферата на туризма, както и за принос в популяризирането на бранд и дестинация България – на Малинка Маринова, председател на УС на „Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство“ и на Гергана Япаджиева, директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна.

Много дейности ни свързват с туризма и с Министерството на туризма, отбеляза Малинка Маринова и благодари за доброто сътрудничество и ангажираността през годините. „Това е истината – МОН и МТ трябва да работят ръка за ръка, за да има наистина качествени кадри в туризма, които да попълнят свободните работни места по нашето Черноморие и да няма глад за кадри и да внасяме чуждестранна работна ръка. Отношението на бизнеса към училищата трябва да се промени, за да почувстват младите хора грижа и че са желани и добре дошли на работните места.“ Това каза председателят на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство

.

От името на Асоциацията Малинка Маринова връчи плакет на министъра на туризма „за принос и подкрепа в развитието на професионалното образование в туризма“. 

Между Министерството на туризма и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България има подписано споразумение, чиято цел е издигането на престижа на професиите в областта на туризма сред младите хора, както и насърчаването на дуалното образование в средните професионални училища. Асоциацията е ключов партньор на Министерството на туризма и организация, която представлява 64 професионални гимназии по туризъм и средни училища.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 57% 20% 3m/s 90deg