Костадинов, “Възраждане”: Членството на България в ЕС трябва да бъде предоговорено, ако не – референдум за напускане (ВИДЕО)

Костадин Костадинов, "Възраждане": Ченството на България в ЕС трябва да бъде предоговорено, ако не - референдум за напускане (ВИДЕО)

Днес във Варна председателят на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов представи листата за народни представители в морския град, предаде TheSite24. Пред медиите той посочи, че листата е от 31 доказани личности. Водач по традиция е именно Костадин Костадинов, който ще оглави листата и за 25 МИР – София. На второ място е инж. Коста Стоянов, на трето Светослав Тодоров, Михаела Берова е на четвърто място, а на 5-то място е Полина Ставрева.

“Нашата идея винаги е била да възраждаме България, но като гледаме накъде вървят нещата – вероятно скоро ще трябва и да я възкресяваме. Имената в нашата листа са добре познати и те ще се борят за доверието на варненци. Целта, която си поставяме е спечелване на изборите във Варна и първа политическа сила тук. Наясно сме, че това е почти невъзможно, с оглед на настроенията и пропагандата в областта, но нас трудните неща никога не са ни отказвали от битка”, каза Костадинов и допълни, че най-важното е да се вдигне избирателната активност. Според него, ако и на тези избори излязат да гласуват малко хора, това означава, че всички партии ще загубят тези избори.

“Нееднократно ние от “Възраждане” сме казвали, че този, който не гласува се отказва от свободата си и предпочита робството, а ние искаме да управляваме държава със свободни хора. Искаме да ги събудим и да ги убедим да вярват в това, че свободата зависи единствено и от тях самите. Мандатите са без значение, за нас най-важното е да бъдем първа политическа сила”, категоричен бе лидерът на “Възраждане”.

Костадинов посочи, че на тези избори хората ще избират между мира и войната.

“Който иска мир – гласува за “Възраждане”. Който иска война – гласува за всички останали партии, защото те ще ни вкарат във война, когато американците им заповядат и няма да има грам колебание в тях. Страх ще има, защото не са смели, но със сигурност ще изпълняват заповедите, защото за това са създадени и сложени в българския политически живот”, каза още председателят на “Възраждане”.

Той изброи и 5-те основни цели, които партията си е поставила като основополагащи в следващите години.

“Това са 5 основни послания, които ние отправяме към нашите избиратели и по които искаме да разговаряме с тях за в бъдеще.

На първо място: задължително провеждане на референдум за членството на България в Еврозоната. Българската финансова независимост трябва да бъде запазена!

На второ място: Провеждане на референдум за членството на България в НАТО. Ние смятаме, че България трябва да напусне НАТО, внесохме предложение в Народното събрание и ще го внесем отново в следващото Народно събрание като ще настояваме да бъде обсъждано и гласувано. Но въпреки всичко, сме убедени, че такова предложение трябва да бъде подложено на допитване, защото ние имаме мнение, но не искаме да го налагаме на другите. Във “Възраждане” не сме фашисти като управляващите от ППДБ-ДПС-ГЕРБ, които обичат чисто по фашистки, разбирайте по американски, да налагат своята воля.

На трето място: Прекратяване на всякаква помощ към Украйна и даване на пълна гаранция, че българската армия няма да бъде изпращана там, защото в момента има натиск от страна на американците да се изпратят български военни части в Украйна. Казвам го категорично и пак ще го заявя – има натиск от страна на американското посолство и администрацията на Байдън да се изпратят български войски в Украйна!

Единствените, които могат да кажат НЕ на американците сме именно ние от “Възраждане” и тук искам да уточня, че говорим за администрацията на Байдън, защото ние имаме много добри отношения с републиканската партия. Ние няма да имаме проблеми ако Тръмп спечели изборите на есен или поне натискът спрямо България няма да е толкова голям.

На четвърто място: Създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз. Настоящото ни членство в момента уврежда националните интереси на страната ни и точно поради тази причина – трябва да се предоговорят условията. Ако не бъде предоговорено членството ни в ЕС и ако ни се каже, че не може – тогава провеждане на референдум за напускане на България от ЕС. Знаете, че в момента има проект за реформа на Европейския съюз, който предвижда ЕС да започне да взима решения, не така както е в момента с пълен консенсус и ако една държава не е съгласна, решението да не се прилага, а с мнозинство от 2/3. Това означава, че ако 2/3 от държавите са съгласни по даден въпрос, а останалата 1/3 не са съгласни – те ще трябва да изпълняват това решение. Този принцип важи вътре в държавите, в обществото. Така е и демократично – мнозинството управлява. В международните отношение обаче няма такъв принцип, там всяка държава е равна на останалите и никой не може да ѝ налага, какво да прави. Ако някой ни налага решение, против волята ни, това означава, че България не е държава. Ето защо ако се проведе подобна реформа е задължително страната ни да се противопостави и ако нашият глас не бъде чут – да напуснем Европейския съюз. Да не говорим, че и икономическата политика, която се води спрямо нас въобще не е изгодна за държавата ни. Тук е момента да подчертая, че аз не обвинявам никой извън България, защото ние сме се съгласили доброволно. Това е изцяло наш вътрешен проблем, който трябва да бъде решен тук в България.

На пето място: Прекратяване на санкциите срещу Русата федерация, вдигане на всички ограничения в търговията и възстановяване на пълните икономически отношения. Преди няколко дни бях в един от малкото останали действащи заводи в България, този в Дряново. В този завод преди години са работили стотици хора, а сега работят към 250 човека, което също не е малко. Близо 100 артикула се произвеждат там, на световно ниво, обаче същият този завод в момента се бори да оцелее защото 30% му е паднала печалбата, защото след налагането на санкции спрямо Руската федерация започва да трупа големи загуби. Българската държава разбира се не е овъзмездила завода с една стотинка и няма намерение да го прави. Сега обаче собствениците на завода са пред дилемата – дали да уволняват работници, за да запазят високите заплати или да запазят работниците, но да им намалят заплатите. И всичко това само защото нашата държава трябва да изпълнява нареждания от чужбина, да налагаме санкции, които не са в наша полза.

Върху българската икономика беше нанесен много сериозен удар с тези санкции, за които нашите производители и предприемачи не са получили нито една стотинка обезщетение. Ние сме предвидили в нашата управленска програма такива обезщетения. Абсурдно е за т.нар. антиепидемични мерки да има обезщетения, ПВУ се прие, а за много по-сериозните щети, които бяха нанесени не се прави нищо.

Ето Ви 5 неща, които ние сме заложили като основни цели в нашата кампания. Тук трябва да добавя и демографската политика, която за нас е първостепенен приоритет, възстановяването на хранителния суверенитет и още неща. Но по-голямата част от нашите цели преминават през предоговаряне членството на България в ЕС. Само един пример ще дам: Ние искаме да се промени субсидирането на българските земеделци в две направления.

Първо: субсидии да се дават само за определена категория земеделци, които са до 1000 декара, т.е. това са тези, които са наистина земеделци, а не са земеделски предприемачи. От субсидии имат нужда хората, които живеят на село, това работят и за които тези средства са жизненоважни, за да оцелеят. На тях субсидиите дори трябва да се увеличат.

Второ: в момента субсидиите се дават на НЕ база продукция и култура, а не декар. Казано иначе, имаш 5 декара и получаваш определена сума за тези декари, без значение дали гледаш пшеница или домати. Ето защо в България се подпомага индиректно монокултурното земеделие с една-две култури, а всичко останало се внася. Затова ние сме едни от най-големите износители на глава от населението на жито и пшеница, а същевременно внасяме всичко останало. Това е причината през лятото да е екзотика на пазара да видим български краставици и домати. Ето това трябва да се промени, но за да се случи промяна е необходимо предоговаряне на условията”, каза в заключение Костадин Костадинов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 72% 20% 4m/s 110deg

23°C Усещане 22°C
1017hPa 46% 0% 3m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 64% 40% 3m/s 110deg