Министърът на отбраната Тодор Тагарев: Правителството ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна, докато е необходимо

Министърът на отбраната Тодор Тагарев: Правителството ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна, докато е необходимо

„Нашето правителство ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна, докато е необходимо“. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на заседанието на Комисията НАТО-Украйна днес, 15 юни. По думите му НАТО трябва да отиде отвъд решенията от Букурещ и да насърчи отношения с Украйна на по-високо стратегическо ниво.

На заседанието на Комисията НАТО-Украйна, което се проведе в рамките на срещата на министрите на отбраната на страните-членки на Алианса в Брюксел, беше обсъдена дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна и сътрудничеството между НАТО и ЕС в този процес. Тази тема беше и във фокуса на дискусиите по време на заседанието на Контактната група за подпомагане на отбраната на Украйна. То беше домакинствано от министъра на отбраната на САЩ. В него министър Тагарев участва заедно с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В първия ден от срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел министър Тагарев подписа допълнение към Меморандума за разбирателство за Многонационалната инициатива за складиране на боеприпаси. С подписването на документа страната ни се присъедини към инициативата, в която вече членуват 20 държави.

Министър Тагарев проведе кратки срещи със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин и с министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави министър Тагарев по повод встъпването му в длъжност.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1018hPa 73% 0% 1m/s 0deg

21°C Усещане 21°C
1021hPa 68% 0% 0m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1019hPa 64% 0% 2m/s 260deg