Министърът Зарица Динкова във Варна: Няма повод за паника заради замъсяването на язовир “Нова Каховка”, подозирам хибридна атака срещу туризма ни! (ВИДЕО)

Няма повод за паника и опасност за страната ни замърсените води от язовир “Нова Каховка” да достигнат до река Дунав. Слуховете мога да окачествя като хибридна атака срещу туризма ни. Това коментира във Варна ресорният министър Зарица Динкова, предаде репортер на СайтЪТ.

Министърът на туризма даде изявление в Морско училище, където е на посещение, за да се запознае с мониторинга на Черно море и как се обезпечава сигурността на родното крайбрежие след взривяването на язовирната стена в Украйна. 

“Запознаха ме с технологията на този мониторинг и наблюдение и се убедих, че се извършва по най-модерни европейски стандарти. В следващите десет дни няма опасност това замърсяване да стигне до река Дунав, отделно от това е интересен фактът, че реката е естествен фитър, който би могъл да изтласка потенциалното замърсяване и да го върне обратно. Прогнозата е положителна към момента както за задравето на българските граждани, така и за развитието на сезона. Няма нужда от паника”, коментира минисътр Динкова. Тя допълни, че има уверението на РЗИ – Варна, че измерванията могат да бъдат извършвани ежедневно.

Що се отнася до слуховете за замърсяване на родното Черноморие, Зарица Динкова заяви, че според нея категорично се касае за хибридна атака срещу туризма ни и смятам, че мерки трябва да бъдат взети, за да не развихрят тези атаки срещу родния бизнес.

Министърът заяви, че още с встъпването си в длъжност е започнала срещи с бранша.
“Мога да заявя, че влязах в министреството с един изключително силен екип с много административен опит и нашето министерство не е изало нито един ден, в който да е бил спрян документооборота и работата”, допълни Динкова.
No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 82% 95% 4m/s 330deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 20% 5m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 20% 4m/s 110deg