Монотипията е тема на новия модул от Образователната програма на две галерии във Варна

Монотипията е тема на новия модул от Образователната програма на Градската художествена галерия – Варна и Галерията за графично изкуство – Варна, съобщи за СайтЪТ Нина Локмаджиева.

Двете варненски галерии продължават съвместната си програма през февруари със занятия, посветени не графичната техника монотипия.

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, и Галерията за графично изкуство – Варна, започват нов модул от съвместната си образователна програма “Въведение в графичното изкуство”. Модулът е посветен на графичната техника монотипия. 

Участниците в обучителните занятия ще се запознаят със стъпките в изграждането на графичното произведение. Под ръководството на художничката Велина Гребенска – уредник в Галерията за графично изкуство, която е и опитен педагог в областта на изобразителното изкуство, те ще преминат през всеки един етап – стилизация на изображението, композиране, реализация с бои, прехвърляне на лист. Темата на разработваните графики ще бъде портрет или маска.

Занятията от обучителния модул “Монотипия” ще се провеждат във вдъхновяващата артистична среда на залите на Градската художествена галерия в следните дни:

Вторник, 20 февруари, от 14:00 до 16:00 ч.

Петък, 23 февруари, от 14:30 до 16:30 ч.

Обучителната програма на двете варненски галерии е насочена към младежи над 16 години и възрастни с интерес към изкуството, които искат да разширят своите възприятия и умения. Материалите за заниманията се осигуряват от участниците в обучението.

Финална изложба в Градската художествена галерия на Варна ще покаже създаденото от обучаваните по време на творческия процес.  

Необходимо е предварително записване на тел.: 0889 170 283

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg