Националният отбор по астрономия на България ще се подготвя във Варна за Международната олимпиада в Китай

Националният отбор по астрономия на България ще се подготвя във Варна за Международната олимпиада по астрономия в Китай, която ще се проведе през ноември месец тази година, научи СайтЪТ от споделен коментар във фейсбук от кмета Иван Портних.

“Отборът е от 7 ученици, от които двама са от Варна – Миглена Меркулова и Светослав Арабов – ученици от МГ”Д-р Петър Берон” и дългогодишни кръжочници в Народната астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник”. Техен ръководител е Ева Божурова.

Варненската астрономическа школа е на световно ниво, а блестящите ни млади таланти и техните преподаватели всяка година печелят световни състезания!

Отборът ще се подготвя във Варна от 1 до 8 септември. Учениците ще имат интензивни занятия по решаване на теоретични, практически и наблюдателни задачи.

Със своите две лекционни зали за двете възрастови групи, наблюдателната площадка с телескопите и залата на Планетариума, която ремонтирахме, Астрономическата обсерватория във Варна e отлична база за подготовката на олимпийците.

На целия отбор пожелавам много успехи!”, написа кметът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 88% 20% 5m/s 70deg
21°C Усещане 21°C
1021hPa 68% 99% 3m/s 100deg
20°C Усещане 20°C
1017hPa 88% 100% 6m/s 110deg