НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска

НАП напомня на българите с имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите поставя под постоянен мониторинг длъжници – собственици на заведения за хранене в цялата страна, които са направили опит да се укрият от данъчните служители. 

В началото на февруари екипи от „Фискален контрол“ и публични изпълнители извършиха масови проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. При посещенията в търговските обекти, публичните изпълнители са иззели близо 97 000 лв. от касите с цел погасяване на дълговете. Над 30 % от лицата са започнали да заплащат задължения си към фиска след осъществени срещи с представителите на НАП.  

Установи се, че не малък брой от селектираните дружества са затворили обектите си по време на проверките, а близо 10 % са сменили фирмите, които стопанисват, както и регистрацията на фискалните устройства. Техни представители ще бъдат поканени на спешни персонални срещи с териториалните директори за обсъждане на ангажименти за погасяване на задълженията им към фиска. В случай че не започнат да плащат дълга си, спрямо тях ще се предприемат допълнителни мерки, като поставянето им под постоянно наблюдение, образуване на контролни производства и др.   

„Предпочитаме партньорския подход към данъкоплатците, но сме безкомпромисни спрямо опитите за заобикаляне на законодателството с цел избягване погасяването на данъци и осигурителни вноски. Приходната агенция ще продължи да следи стриктно заведенията за хранене“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 340deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 61% 60% 2m/s 340deg

15°C Усещане 14°C
1023hPa 72% 0% 2m/s 330deg