Студенти от ВСУ присъстваха на заседания на касационни дела  в Административен съд – Варна (СНИМКИ)

Студенти присъстваха на заседания на касационни дела  в Административен съд - Варна (СНИМКИ)

На посещение днес в Административен съд – Варна бяха студенти II курс по право от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, водени от техния преподавател по административно право и процес д-р Марина Михайлова. Студентите присъстваха на съдебни заседания по касационни дела срещу решения на Районен съд – Варна, свързани с обжалване на наказателни постановления на Областна дирекция на МВР – Варна, Дирекция „Инспекция по труда“, отдел „Фискален контрол“ – НАП – Варна, Електроразпределение „Златни пясъци“ АД, Дирекция „Автомобилна инспекция“ и ОД на МВР – сектор „Пътна полиция“. 

Председателят на тричленния касационен състав и Председател на Административен съд – Варна – съдия Елена Янакиева разясни на студентите какъв е редът за обжалване на наказателни постановления, коя е първа и коя касационна инстанция. С историята на административните съдилища, видовете дела, които разглеждат и професията „съдия“ запозна младите хора съдия Янакиева, като постави акцент на независимостта и тайната на вземане на решения от съдиите по делата.

„Вие, като бъдещи юристи, трябва да се научите да формирате свое становище, само когато сте се запознали задълбочено с доказаните факти, защото съдиите са обвързани с доказателствата и правният резултат зависи от тях. Съдията е арбитър и взема решение съобразно доказаните факти“ – обобщи съдия Елена Янакиева. Колко е важно практическото обучение за бъдещата им работа като магистрати, разясни Председателят на съда и отправи покана към студентите да посещават съдебни заседания и без предварителна уговорка, защото те са публични и не се ограничава достъпът до тях. Успех, амбиция и вдъхновение в учението и бъдещата им работа, пожела съдия Янакиева на младите хора. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 65% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg