Николай Костадинов със сърдечен поздрав към съкварталците за празника на “Владиславово” (ВИДЕО)

Кметът на район “Владиславово” отправи сърдечен поздрав към своите съкварталци по случай празника на района, който се отбелязва по традиция на днешния ден.

СайтЪТ се присъединява към поздрава на Николай Костадинов:

Честит празник, Район “Владислав Варненчик”!

Скъпи съкварталци,

Поздравявам Ви за празника на нашия Район, който отбелязваме днес, в деня на Св. равноапостоли Константин и Елена – 21 май.

В този празничен ден искам да Ви благодаря, че сме заедно, че създадохме заедно истинско гражданско общество, което работи, защото има чуваемост и в двете посоки, защото имаме обща цел, обща кауза – просперитета на нашия Район “Владислав Варненчик”. Това е причината, да не гледат вече на нас, като на краен квартал, а като началото на Варна, а защо не и като на най-добрия за живеене Район! Но имаме още работа и то не малко, но и време имаме – то е пред нас!

Изборът на датата 21 май за празник на Район „Владислав Варненчик“ съвсем не е случаен! Свързан е с историята за изцеление на родено през 1890 г. сляпо дете, което проглежда, след като му измиват очите в изворчето в местността „Ментеше“. Преди това Св. Елена се явява в съня на майката на момиченцето с напътствия, а местните хора, в знак на благодарност на Св. равноапостоли Константин и Елена, издигат параклиса.

И така до наши дни – традицията е запазена, празненствата са винаги на този свят ден, в който предците ни са определили! Нека заедно и със закрилата на Св. равноапостоли Константин и Елена да бъдем здрави щастливи в тези светли дни!

Честит празник на Район “Владислав Варненчик”! Честито и на всички именици!

Бъдете здрави!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg