Милен Събев: Ние искаме България да бъде зона на мир и неутралитет (ВИДЕО)

Милен Събев: Ние искаме България да бъде зона на мир и неутралитет (ВИДЕО)

Днес излизаме в цяла България, с развети родни трибагреници, за да отстояваме националния си суверенитет и да кажем на всички управляващи, че искаме мир в страната си. Това заяви пред СайтЪТ Милен Събев, един от организаторите на Поход за мир и суверенитет, който се провежда в десетки български градове. Той сподели, че мероприятието е организирано без партийна намеса.

“Участвал съм в десетки протести и походи, но такова медийно затишие никога не съм виждал. Ние не сме ли българи? Днес отново хиляди варненци ще изразим публично, че се борим за една кауза – отстояване националните интереси на България!”, категоричен бе Събев.

Той обясни, че притесненията на хората са свързани с това, че в решение 166 на Министерския съвет се казва, че формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и числеността на запаса до 2023 г., т.е. има притеснение, че чужди войски имат правото да пребивават на българска територия, което е възможно с промяната на указ 34.

“Ние искаме България да бъде зона на мир и неутралитет. С оръжия мир не се постига. Време е да защитаваме националните си интереси, а не да защитаваме само НАТО и да им пригласяме”, каза още Милен Събев.

Видео СайтЪТ

До 14.30 часа до общината във Варна се бяха събрали стотици варненци. Млади, възрастни, семейства с малки деца, хората развяваха българското знаме. Част от жителите на морската столица носеха и плакати с различни послания: “Съвременна България – позор върху светлите дела от миналото”, “Партиите на войната ни готвят Майдан”, “България зона на мира – НАТО вън!” и др.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1015hPa 73% 20% 4m/s 290deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 72% 100% 4m/s 100deg
18°C Усещане 19°C
1016hPa 100% 100% 4m/s 80deg