Нинова: Асен Василев да дойде в парламента, за да каже как държавата ще подпомогне пострадалите от наводненията

Нинова: Асен Василев да дойде в парламента, за да каже как държавата ще подпомогне пострадалите от наводненията

Ако трябва, Народното събрание да гласува целева финансова помощ сега и веднага, след 2-3 месеца ще е късно

“Правя предложение да поканим Асен Василев в рамките на парламентарния контрол със следните мотиви: всички виждате колко е тежко положението с наводненията в страната. От опит ви казваме, че трябва държавата изключително бързо да реагира, а това означава да подпомогне финансово пострадалите хора.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарна трибуна.

Тя изрази увереност, че в момента във Фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари, тъй като няма редовен бюджет, и затова настоява финансовият министър да докладва какво е неговото състояние и има ли нужда народните представители да предприемат нещо.

„Сигурни сме, понеже сме средата на годината без бюджет, че във Фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари – изхарчени са. Нека да го поканим да ни каже какво е състоянието на фонда, има ли нужда ние да предприемем нещо“, каза лидерът на БСП.

Припомняйки, че при наводнението в Мизия тогава Народното събрание е решило да отпусне целева помощ на пострадалите сега и веднага, Нинова подчерта: “Уверявам ви, след 2 или 3 месеца ще е късно. Особено това, което виждаме в Северозапада – там са най-бедните хора. Последиците от такива трагедии ги познавам лично от Мизия – младите хора си вземат децата и се изнасят, дори не си възстановяват къщите. Тези наводнения в Северозапада ще имат дълготрайни и фатални последици”.

“Нека гарантираме на тези хора, че държавата много бързо и спешно ще им помогне”, призова Корнелия Нинова

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 74% 5% 2m/s 11deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 93% 94% 0m/s 127deg

20°C Усещане 19°C
1015hPa 64% 64% 1m/s 184deg