НС създаде временна комисия за “Исторически парк”

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие”, и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк”. „За“ гласуваха 143 народни представители, 17 „против“ и двама се въздържаха. Предложението за създаване на комисията беше внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на „Величия“. По-късно проекторешението беше припознато и внесено от народни представители от „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група, и се избира за срок от един месец. Според решението, временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс „Исторически парк”, против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт. Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс „Исторически парк”.

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов – идеолог на ПП „Величие”, и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк”. „За“ гласуваха 143 народни представители, 17 „против“ и двама се въздържаха, предаде Труд.   

Предложението за създаване на комисията беше внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на „Величия“. По-късно проекторешението беше припознато и внесено от народни представители от „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип – по трима от всяка парламентарна група, и се избира за срок от един месец. 

Според решението, временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс „Исторически парк”, против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт. Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс „Исторически парк”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 29°C
1008hPa 72% 37% 2m/s 140deg

23°C Усещане 23°C
1009hPa 65% 75% 4m/s 350deg

29°C Усещане 29°C
1007hPa 42% 100% 4m/s 360deg