Областният управител на Варна преговаря с ДБ за районен кмет?

Областният управител на Варна Марио Смърков води тайни преговори с Атанас Атанасов от ДБ за поста кмет на централния район “Одесос”, разказаха активисти от щаба на партията в града, съобщава tribune.bg.

Смърков е губернатор при всички служебните правителства на президента Румен Радев, но в момента, вероятно зад гърба му, върти игрички с “промяната”.

Марио Смърков има какво да изтъргува срещу апетитния пост. Той трябва да прецени дали да оспори отново в съда решение на Общинския съвет на Варна за продажба на общински имоти. Същото вече бе блокирано във ВАС за една година от неговия предшественик Благомир Коцев от Промяната, с цел осакатяване на бюджета на Варна и спиране на проектите, които щяха да бъдат финансирани от сделките.

Магистратите вече се произнесоха категорично, че оспорването на решението на Общинския съвет е напълно незаконно. От “Промяната” и ДБ обаче истерично настояват Марио Смърков да използва отново правото си, предвидено в закона, и да го атакува пак в съда. Тяхната цел е Община Варна да бъде с “вързани ръце” поне още за една година, за да не може да изпълнява ремонти на улици, строителство на детски градини и ясли, изграждане на спортни площадки.

Цената е изключително висока, тъй като Смърков, съответно и президентът, ще трябва да понесат целия гняв на варненци, заради унижението на града. Затова офертата е – съдебна атака срещу общината в замяна на апетитния пост кмет на район “Одесос”.

Снимка: Варна Новина

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 69% 40% 6m/s 300deg
5°C Усещане -1°C
1022hPa 36% 0% 11m/s 280deg
7°C Усещане 2°C
1022hPa 26% 40% 11m/s 280deg