Обсъдиха Лято 2023 на среща с браншовици във Варна, курортите очакват 4,5 млн. туристи!

По инициатива на Министерството на туризма във Варна се проведе традиционната работна среща в навечерието на старта на активния летен сезон. Тя бе ръководена от заместник-министър Мариела Модева, а в нея се включиха и областният управител на Варна – Марио Смърков, на Добрич – Здравко Здравков, както и представители на институциите и на туристическия бранш по Северното Черноморие.

В началото на срещата, която се проведе във Фестивален и конгресен център в морската столица, проф. Модева направи кратък отчет за изминалия зимен сезон, като сподели, че статистиката показва ръст спрямо предпандемичната зима 2019/2020 г. и допълни, че на база предварителните записвания се очертава добър летен сезон с ръст от около 5 на сто спрямо постигнатите нива през 2019 г. За това говори и очакваният ръст на полетите на летищните оператори във Варна и Бургас. 

Заместник-министър Модева запозна присъстващите с участието на страната ни в туристическите изложения и сподели, че очакванията за туристическо ЛЯТО 2023 са курортите да посрещнат около 4,5 милиона туристи.

Всички контролни органи отчетоха,- че подготовката на летния сезон е в ход.
Осигурени са допълнителни представители на органите на реда, сред които и мотопатрули, екипи с полицейски{ззс кучета и велопатрули, които ще следят за спазването на обществения ред и ще 1 спокойствието на туристите. Ще има и засилен контрол на най-натоварените места в курортите.

В началото на сезона водата във Варненска област е с отлични показания. Това регистрират регулярните изследвания, които са започнали от РЗИ Варна. Проверяват се и плувните басейни и СПА центрове, които очакват своите гости. 

Представители на туристическия бранш призоваха за по-позитивно говорене за сектора и продължаване на проверките, но без да се нарушава спокойствието на туристите, нещо, за което настоя и министърът на туризма д-р Илин Димитров. 

От бранша отчетоха добра комуникация и взаимодействие с контролните органи и изразиха надежда този тон да се запази. Проф. Мариела Модева изрази своето удовлетворение от конструктивния тон на срещата и готовността за подкрепа от страна на всички държавни органи, за да може туристите, които изберат Варна и Северното Черноморие за своята лятна почивка, да се насладят напълно на спокойствието, високото качество на продукта и баланса между това качество и неговата цена.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1019hPa 67% 20% 6m/s 130deg
23°C Усещане 22°C
1018hPa 49% 0% 5m/s 100deg
24°C Усещане 24°C
1018hPa 50% 75% 3m/s 0deg