Обзор става домакин на първа международна киноложка изложба „Короната на морето“

Обзор става домакин на първа международна киноложка изложба „Короната на морето“

Обзор става домакин на първа международна киноложка изложба „Короната на морето“, предаде СайтЪТ. Тя ще се проведе на 25 юни 2023 година в рамките на празника на града „Еньовден в Обзор“. България нерядко е организатор на подобни прояви, но „Короната на морето“ е пионер по рода си, защото подобно събитие в тази част на страната ни до този момент не е имало.

Изложбата ще предостави изключителна възможност за професионалисти, ентусиасти и любители на кучета да се срещнат и да споделят своята страст към четириногите ни приятели. Тя има и състезателен характер.

Главен съдия ще бъде  Фатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на най-голямата международна киноложка федерация FCI. Негови помощници от българска страна ще са съдиите Христо Кънев, председател на Киноложки съюз България, и Антоан Хлебаров, инструктор по хендлинг (изложбено представяне на кучета).

Г-н Чокчан е специалист по породата турски кангал, а също и по овчарски и пастирски кучета, молоси, териери и декоративни породи. Христо Кънев е доктор по ветеринарна медицина, действащ лекар и преподавател. Той е и и председател на клуб „Български барак”, като от десетилетия работи за признаване на тази порода от Международната федерация по кинология.

Неговият колега Антоан Хлебаров води курсовете за млад водач на куче в Двореца на децата вече 20 години и провежда международни обучения по хендлинг.

Очаква се на „Короната на морето“ да бъдат представени както малки кученца от 3 до 6 месеца в клас „Бебе”, така и четириноги в клас „Ветерани”. Най-голямата конкуренция обаче се предвижда в останалите класове за любимци над 15 месеца, в които ще  бъдат представени кучета от най-различни породи, някои от които вече са участвали и са завоювали победи на различни международни киноложки изложби.

Зрителите ще могат да видят и представители на националните ни породи българско овчарско куче, барак и българско гонче.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

12°C Усещане 12°C
1017hPa 73% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 3m/s 330deg