Оставиха в ареста четиримата, задържани за строителни измами във Варна и страната

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ за четиримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на строителни измами, съобщиха за СайтЪТ от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Разбиха организирана престъпна група за строителни измами от Варна, четирима са в ареста (ВИДЕО)

Окръжният съд във Варна уважи исканията на наблюдаващите прокурори от Окръжната прокуратура и определи четиримата мъже, привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел, да останат в ареста. Те са обвинени и за измами, извършени след предварителен сговор и в големи размери като продължавани престъпления, както и за различни видове изнудване.

К.Ж. (40 г.), Г.Ж. (23 г.), Д.Д. (46 г.) и М.С. (36 г.) са задържани на 15 май 2024 година, след като в хода на разследване, започнало през 2023 година след самосезиране от репортаж в централна медия на Окръжната прокуратура във Варна, са събрани достатъчно доказателства за тяхната съпричастност към дейността на организирана престъпна група, участниците в която са прикривали противозаконните си действия зад извършване на мними строителни дейности. Данните, събрани до момента, касаят период от две години.

Разследването по досъдебното производство е установило, че четиримата мъже са представяли себе си като строителни предприемачи. Възползвали са се предимно от възрастни и самотно живеещи хора, чиито домове се нуждаели от някакви ремонти, на които са предлагали да реализират строително – ремонтните дейности на доста ниски цени. След започване на работата те задействали престъпна схема за изнудване, заплашване и принуждаване на така наречените им клиенти за допълнителни заплащания, често пъти в големи размери. В нито един от случаите групата не завършвала ремонтните дейности.

Обвиняемите са криминално проявени, а един от тях е и осъждан, като деянията по настоящото досъдебно производство са извършени в изпитателен срок по предходно му осъждане. Трима от четиримата са проявени именно с извършени от тях измами.

Работата по документиране и доказване на извършените от организираната престъпна група престъпления продължава. Разглеждат се и постъпили на по-късен етап сигнали, касаещи дейността на четиримата обвиняеми.

Определенията на Окръжния съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1018hPa 93% 14% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 67% 100% 7m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 100deg