Отново стрелба в Сърбия: Осем убити и най-малко 13 ранени при поредна масова стрелба край град Младеновац

Отново стрелба в Сърбия: Осем убити и най-малко 13 ранени при поредна масова стрелба край град Младеновац

Осем души бяха убити и най-малко 13 души бяха ранени ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде Франс прес, като се позова на съобщения на местни медии. Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади.

Стрелецът е открил огън с автоматично оръжие от движеща се кола, с която избягал. Той е стрелял по хора в три села край Младеновац, като е подбирал жертвите си на произволен принцип, посочват Ройтерс и Франс прес.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщи Асошиейтед прес. Там сега има около 600 души от силите на реда, допълва Франс прес.

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал “Телеграф”, министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата “терористичен акт”, без да предостави повече подробности.

Сръбската полиция съобщи, че предполагаемият извършител е на 21-години, идентифициран е само като У. Б.

Ройтерс съобщава, че край село Дубона, разположено недалече от Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Превод и редакция: БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg