Жителите на Варна настояват да бъде изграден светофар на бул. “Христо Смирненски” и ул. “Подвис”

Жителите на Варна настояват да бъде изграден светофар на бул. "Христо Смирненски" и ул. "Подвис"

Жители на район “Приморски” във Варна инициираха подписка за поставянето на светофарна уредба на бул. “Христо Смирненски“, ул. „Подвис“ и ул. „Орхидея“, научи СайтЪТ. В подписката са се подписали над 300 жители на района, които настояват за поставянето на светофар, а причината е, че кръстовището е изключително натоварено и опасно за пешеходците. Подписката и молбата са входирани за разглеждане в община Варна.

Ето какво се казва още в молбата на варненци:

“Ние, жителите на район „Приморски“, както и други преминаващи през кръстовището на бул. “Христо Смирненски“, ул. „Подвис“ и ул. „Орхидея“ изпитваме ежедневни затруднения и сме
подложени на постоянен риск.

Фактическата ситуация на кръстовището е: Четирипътно кръстовище на едно ниво, регулирано с вертикална маркировка, налична пешеходна пътека само за пресичане на булеварда. Тротоари на ул. „Орхидея“ няма. Улиците са много различни класове. В района на кръстовището има висока плътна ограда и разположен контейнер за битови отпадъци.

От същата страна в кръстовището е изградена повдигната шахта с бетонна конструкция и висок ръб. И не на последно място ул. „Орхидея“ в района на кръстовището е стеснена и има автомивка с директен достъп.

Непрестанно на тази критична точка има ПТП-та, блъснати пешеходци, като някои са с фатален изход.

Квартал “Изгрев” е бързоразвиващ се с ниско и високо застрояване и значителна плътност. Пешеходният и автомобилен поток от преминаващи е много голям особено сутрин, обед и вечер.

Трафикът се определя от многото живущи в имотите с ниско застрояване и живущи в новопостроените кооперации, както и с движението на тежкотоварна строителна техника и материали.

Трафикът е допълнително завишен и от обекти с обществено значение като детска градина „Монтесори“, училище „Монтесори“, ”Детска градина „Шанс“ и Логопедичен център „Вежен“, както от пътнически микробуси и множество автомобили на родителите.

Искането ни има за цел, намаляване на риска и улесняване на безопасното преминаване на автомобили и пешеходци през кръстовището на бул. „Христо Смирненски“, ул. „Подвис“ и ул.
„Орхидея“ чрез: Предприемане на спешни мерки за поставяне на пълна светофарна уредба за регулиране на автомобилно и пешеходно движение”.

От своя страна дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство” отговарят на варненци, че изграждането на светофарна уредба в посочения участък не е предвидено и допълват:

“Разработен е инвестиционен проект за обект: „Основен ремонт на бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до бул. „Осми приморски полк“, по плана на район Приморски, гр. Варна“. По преценка на проектанта в проекта не е предвидено изграждане на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Христо Смирненски“ с ул. „Подвис“ и ул. „Орхидея“ в гр. Варна”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg