Парад в Русия за Деня на победата, Путин държа реч (ВИДЕО+СНИМКИ)

Парад в Русия за Деня на победата, Путин държа реч (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руският президент обвини Запада в опит да унищожи Русия и да налага на останалия свят своята воля

В Москва при засилени мерки за сигурност с тържествен военен парад отбелязаха победата през Втората световна война. В 10-минутна реч на Червения площад, Владимир Путин повтори познати послания, които е отправял многократно от нахлуването на Русия в Украйна.

Путин заяви, че срещу родината му се води истинска война. По думите му, „Западните глобалистки елити” сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал „заложник на държавен преврат” и на амбициите на Запада.

„Днес цивилизацията отново се намира в решаващ момент. Срещу нашата родина отново се води истинска война. Ние дадохме отпор на международния тероризъм, ще защитим народа на Донбас и ще гарантираме нашата сигурност”, заяви Путин. 

„Те забравиха кой разби това световно зло и не пожали живота си за освобождението на народите на Европа“, каза Путин.

В изявлението си той подчерта, че умишлено се предизвикват настроения в редица държави за разрушаване на мемориалите на Съветската армия, за създаване на култ към нацистите.

Официални гости на парада са президентите на Таджикистан, Киргизстан, Казахстан и Армения.

„За нас, за Русия, няма неприятелски, враждебни държави – нито на Запад, нито на Изток. Както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, ние искаме да видим бъдещето мирно, свободно и стабилно. Смятаме, че всяка идеология на превъзходството е отвратителна, престъпна и смъртоносна по своята същност”, каза още Путин.

За първи път от години в над 20 руски града са отменени военните паради за 9 май.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1011hPa 64% 98% 3m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 38% 2% 3m/s 290deg

27°C Усещане 26°C
1010hPa 28% 0% 4m/s 120deg