Павел Лозанов, БСП: Искам район „Аспарухово“ да се превърне в притегателен център за нови инвестиции в туризма, бизнес-администрацията и производството!

На 29 октомври Варна ще гласува за кмет на община, общински съветници и кметове на райони. Днес TheSite24 Ви среща с кандидатът за кмет на район “Аспарухово” от БСП за България Павел Лозанов.

Кой е Павел Лозанов?

Здравейте, варненци. Казвам се Павел Красимиров Лозанов. Роден съм на 5-и февруари 1987 г. в семейство на двама инженери. Родом съм от Варна и целия си съзнателен живот съм прекарал в кв.“ Аспарухово“, където се намира семейната ни къща и до днес. 

Основното си образование завърших  в Руското училище  „Ал. С. Пушкин“ с профил руски и английски език, а средното придобих във Френската гимназия „Фр. Ж. Кюри“ с профил френски и английски език и West Side High School, Macon, Georgia, USA с профил бизнес администрация. Продължих обучението си във Висшия международен колеж с профили Хотелски мениджмънт / Маркетинг и мениджмънт. Владея български, английски, руски и френски език. В момента изучавам гръцки, поради голямата ми любов към древногръцката история.

В професионален план, като повечето хора в туристически град като Варна, съм започнал като барман и сервитьор. Бях на 14 години и работех в семейния ни ресторант в  Аспарухово – „Венеция“ , по-известен на жителите в района като „Аспен“ и „Мики Маус“ . През годините съм практикувал тази професия и на други места в града и курортите наоколо. На 20 години станах един от най-младите управители на автомобилен шоурум – този на Хюндай във Варна. След това създадохме няколко семейни бизнеса с родителите ми, които управлявам и до днес – фирма за врати, внос и износ на стоки и туристическа дейност. 

 В личен план съм щастливо обвързан с любовта на живота ми – Мариела, с която имаме една прекрасна дъщеричка на 3 години – Ива. Те са целия ми свят и моят стимул за развитие в живота. 

Каква е Вашата мотивация да се впуснете в предизборната надпревара за кметското място в район “Аспарухово”?

Както споменах, целият си съзнателен живот съм прекарал в кв. „Аспарухово“. Тук са семейството ми, приятелите , близките и познатите, и най-красивите ми детски спомени. Желая именно тук децата да играят навън безгрижно, а родители им да са спокойни за тяхната безопасност. Искам да им създам точно тази среда – добро осветление вечер, обезопасени детски площадки, достъпна градска среда за майки с колички и инвалиди, защото сега е почти невъзможно придвижването пеш в квартала, а с детска или инвалидна количка – абсурдно.  Същото се отнася и за Галата, а за  Боровец – дори не знам как да го коментирам – там липсват елементарна улична регулация и осветление. Хората живеят в мрак и молитви, докато се опитат да пресекат главната, изключително разбита улица. 

Вярвам, че с подкрепата и активното участие на едно сплотено общество, каквото е това на район „Аспарухово“, е възможно да бъдат поправени всички грешки на предходните администрации и да се надгради постигнатото от тях , макар и малко, до този момент. Не мога да отрека факта, че през последните 4 години Ивайло Маринов, като кмет на Аспарухово,  успя да постигне известни успехи, но те са толкова, колкото му позволиха неговите лични възможности и тези, които му се спускат от община Варна. 

Моето желание и мотивация, да се впусна в надпреварата за кмет на Аспарухово,са дъщеря ми и нейните връстници. Искам те, родителите им, бабите и дядовците им, да живеят в една уредена среда, без проблеми с инфраструктурата, без постоянно спиране на водата и тока, без наводнени улици, без страх от грабежи и мародерства. Искам район „Аспарухово“ да се превърне в притегателен център за нови инвестиции в сферата на туризма, бизнес-администрацията и производството. Кварталът ни има потенциал да се превърне в олицетворение на сбъднатата българска мечта – спокоен дом, безгрижно детство, добър образователен център, сигурно работно място, спорт и развлечение. 

Какви са Вашите приоритети и визия за развитие на район “Аспарухово”?

Фактът, че районната администрация няма никакво законово отношение към Аспаруховия мост, не означава, че трябва да стои и да бездейства години наред, гледайки как един от символите на град Варна, основна пътна артерия за пристигащите в града и най-вече жизнено важен за съществуването на район „Аспарухово“, се руши, а всички се опитват да ни убедят, че той е здрав и безпроблемен. Разбирам, че според ГЕРБ, всичко построено през комунизма е неразрушимо, но липсата на елементарна поддръжка може да пропука и най-здравата скала. Ако районната администрация на Аспарухово не бъде упорита в настояването си за спешни ремонтни дейности ежедневно, не бъде настоятелна в желанието си за проектиране и построяване на втори мост над Канал-Езеро, както е безучастна  през последните 12 години – този проблем няма да бъде решен и това може да доведе до фатални последици. А мостът е изключително важно съоръжение – както за хората, живеещи в района, така и за всички граждани и гости на Варна. Първото ми действие, ако бъда избран за кмет на район“ Аспарухово“, ще бъде наемането на външна експертна фирма, която да обследва и да даде независима оценка и препоръки за Аспаруховия мост, за да разберем истината неговото състояние.

На следващо място- желая да сбъдна една своя мечта – паркът в квартала ни да се превърне във втората Морска градина на града. Това е мястото, което посещаваме всяка седмица с дъщеря ми, но плачевното му състояние ме натъжава всеки път, когато детето се опитва да кара колело по разбитите алеи или газейки в треволяците, опитвайки се да настигне някоя катерица. Спомням си времето, когато в този парк имаше чисто нов асфалт и се движеше влакчето – атракция за всеки един жител и гост на квартала. Имаме такава природна даденост, а е оставена на произвола на съдбата. 

Сред останалите ми приоритети, свързани с развитието на Ааспарухов, Галата, Боровец, Прибой, Ракитника, Фичоза, Черноморец в полза на неговите жители са:

– развитие на инфраструктура и благоустроена жизнена и околна среда

– управление на общинската собственост и общинските финанси в интерес на местната общност

– подобряване на публичните услуги

– качествено общинско здравеопазване и образование

– заетост, доходи, местен бизнес

– достъпни социални услуги, Домашен патронаж и социална кухня 

– развитие на спорта, туризма и отдиха

– отчетност и прозрачност

Този списък ще бъде допълван ежедневно, след регулярни срещи и разговори с жителите на район „Аспарухово“. 

Мерките, които ще предприема са:

– благоустрояване на микрорайони, инвестиции в общинската улична и пътна мрежа, подмяна на улично осветление, изграждане на обществени паркинги, поддържане на дъждовна канализация

– изграждане на пешеходна алея по протежението на пътя от разклона за м. Карантината до кв. „Галата“

– поддържане на зелените площи и чистота в района на високо ниво, изработване на цялостна визия на Аспарухов парк с помощта на гражданите, реконструкция

– ремонт на ДКЦ „Свети Иван Рилски“ и превръщането му в модерен диагностичен център; денонощна неотложна помощ

– подкрепа за енергийно обновяване на жилищни и обществени сгради

– изграждане на видео наблюдение по подлезите на ул. „Народни будители“, Аспарухов парк и други обществени пространства

– подобряване на транспортната схема; водна транспортна връзка кв. Аспарухово – Морска гара

– създаване на условия и стимулиране на малкия и среден бизнес

– провеждане на фестивали, събори; подкрепа за дейноста на читалища и библиотеки

– ремонт на съществуващите клубове на пенсионера, оказване на подкрепа на творчеството и самодейността им

– допитване и анкети до гражданите; годишни отчети пред обществеността 

– подобряване на качеството на предоставяните административни услуги; възстановяване на административното обслужване в Галата – зам. – кмет, отговарящ за този квартал и селищните образувания

–  Спешен ремонт на главен път Аспарухово – Галата

–  Спешен ремонт на стария път за Бургас

Списък на основните проблеми в кв. Аспарухово, споделени с мен от граждани:

1. Релсите за колички на подлезите не са пригодени за колички

2. Липсват релси за колички на пасарелката, при неработещ асансьор 

3. Амортизирани и занемарени детски площадки

4. Цялостно обновление на Аспарухов парк 

5. Заведение в парка с голям детски кът

6. Ремонт на малките улички и междублокови пространства

7. Ограничаване паркирането на автомобили по тротоарите 

8. Легнали полицай на булевардите преди пешеходните пътеки

9. Настояване за цялостен ремонт на ДКЦ 

10. Адекватен неотложен кабинет

11. Денонощна аптека 

12. Адекватна и навременна обработка на тревни площи против кърлежи, комари и бълхи

13. Занемарени зелени площи

14. Подмяна на уличното осветление и осигуряване на ново такова по малките улички на квартала

15. Липса на камери в училищата и детските площадки

16. Липса на полицейски контрол по детските площадки, училища и градинки. 

17. Липса на работни места и обособена индустриална зона

18. Пир невъзможност за осигуряване на денонощна аптека, да се подсигурят автомати за лекарства на ключови места 

19. Изграждане на нов паркинг в парка (игрища)

20. Обособяване на парко-места на плажната алея 

21. Регулярно почистване на шахтите и дъждовната канализация

22. Липса на улична регулация на аспарухов плаж

23. Липса на кътове за разходка на домашни любимци

24. Съдействие за ремонт на 4 РПУ и възстановяване на паркинга в двора на полицейското управление, за да се освободи място за паркиране на граждани пред входа

25. Смяна мястото на Детската кухня. В момента е изключително неудобно за майки с колички

26. Редовно почистване на площите около казаните за боклук

27. Липса на комуникация между органите на реда и гражданите

28. Липса на комуникация между местната администрация и гражданите

Списъка с проблеми, споделени от гражданите ще бъде добавян и за кв. Галата, кв. Боровец и местностите. 

За финал, какво е вашето послание към избирателите и защо те трябва да излязат да гласуват нма 29 октомври?

Район „Аспарухово“ не е само едноименния квартал. Кметът е служител на всички граждани, а не обратното. Моето желание е да отворим кметството към всички жители и техните проблеми т.е. хората да бъдат активни участници в облагородяването на района, за да можем всички заедно да превърнем нашия дом в райско кътче. Призовавам жителите на Аспарухово, Галата и Боровец да гласуват, за мен, Павел Лозанов. Като човек, привърженик на семейните ценности, пазя, обичам и се грижа за реда, чистотата и спокойствието. Знам, че мога да бъда полезен за модерната визия и за развитието на района в полза на хората. Очаквам от Вас, уважаеми аспаруховци, да ми показвате и казвате лично своята визия за развитие на нашия района, защото гласът на жителите е гласът на района. Бъдете здрави!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

13°C Усеща се 12°C
1016hPa 71% 0% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 4m/s 200deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 48% 75% 2m/s 190deg