Песков: Франция продължава да споменава възможността за свое пряко въвличане в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция

Песков: Франция продължава да споменава възможността за свое пряко въвличане в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Вчера, в интервю за британското списание “Икономист”, френският президент Еманюел Макрон повтори своята идея от февруари, като посочи две условия: Русия да постигне пробив на фронта и Украйна да поиска разполагане на войници.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, нарече думите на Макрон “много опасни”.

“Франция, в лицето на (своя президент), продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане – на терен – в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция”, предупреди той пред журналисти.

Говорителят на Кремъл разкритикува и британския министър на външните работи Дейвид Камерън, който вчера в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи “толкова дълго, колкото е необходимо”, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Думите на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, са “директна ескалация на напрежението около украинския конфликт”, изтъкна Песков. Той предупреди, че това може да застраши цялата система на европейската архитектура за сигурност.

Превод и редакция: БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 9°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 7m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 100deg