Петър Москов, КОД: На 3-ти март Русия капитулира пред Българя и съюзниците ни. Горди сме с подвига на ген. Колев!

Петър Москов, КОД: Отстраняването на Радев е най-спешната задача

На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България, Германия, Австроунгарската империя и Османската империя с Брест-Литовския договор. Голяма заслуга за краха на Русия по южния фланг на Източния фронт има I-ва конна дивизия на ген. Иван Колев на Добруджанският фронт. Това каза за СайтЪТ водачът на листата на ПП “Консервативно обединение на десницата” в морската столица д-р Петър Москов.

България участва в тази война с цел обединение в единна национална държава на историческите си земи и българското население, разпокъсано безогледно в резултат последователните усилия на Руската империя. Част от руската антибългарска дейност е подмолното дирижирането на решенията на Берлинския конгрес чрез тайни протоколи, както и провокирането на Сръбско-българската и Втората балканска (Междусъюзническа) война.

Поставянето на Русия на колене в Брест-Литовск е акт на историческа справедливост и изиграва важна роля за съхранението на България като държава. Русия полага огромен дипломатически натиск за заличаването на българския суверенитет след ПСВ, но заради капитулацията и, не е
допусната на преговорите от страната на победителите в Ньой и усилията и са неуспешни. Още повече, че впечатляващите български победи в Македония и Добруджа спечелват респекта на Британската империя, Франция и САЩ.

Тези победи доказват монолитността и силната културна идентичност на българската нация и впечатляват лично президента Удроу Уилсън – единствен наш защитник на масата за преговори в Ньой.

В светлината на тези безспорни събития, умишлено неглижирани от сервилната ни, проруска историография, 3 март се явява наистина като светла дата в българската национална история. Наш дълг пред новите поколения е да огласим историческата правда и да почетем имената на
героите, сражавали се за свободна, единна и суверенна България.

Като част от кампанията ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, партия КОД настоява:

1. Столична община да приеме решение за преименуване на 36 СУ “ген. Иван Колев”.

2. Министерството на образованието да положи спешни усилия в българските учебници да се изучава не руската пропаганда, а истинската българска история и всички национални герои да заемат почетно място в българската историческа памет.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1008hPa 73% 40% 8m/s 320deg
14°C Усещане 12°C
1012hPa 41% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 26% 20% 10m/s 280deg