Петокласник изнесе урок по история на дипломатите в България (ВИДЕО)

Петокласник изнесе урок по история на дипломатитите в България (ВИДЕО)

Емануел Авдала, ученик от пети клас изнесе урок на тема „Кой спаси евреите в България?“, предназначен за посланиците, акредитирани в София, научи СайтЪТ. Инициативата е свързана със 80-тата годишнина от Спасяването на евреите през Втората световна война и е организирана от Независимо историческо дружество.

Представителите на дипломатическия корпус проявяват жив интерес към една от най-светлите страници в българската история, но изпитват затруднения в интерпретацията, поради трансформацията на наратива, с който темата е била представяна в годините. Урокът, под формата на клип, разпространен до дипломатическите мисии съдържа и интервюта с израелския общественик от български произход Самуел Ардити и Ейбрахам Фоксман – почетен Генерален директор на Лигата срещу поругаването.

Представени са и местата в София, на които може да отдаде почит към спасителите. Емануел Авдала е пряк потомък на български евреи, преживели героичните събития от 1943г. и запазили светъл спомен за политическите и обществените отношения в Царство България, в периода на най-драматичните за евреите в Европа времена.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 71% 40% 6m/s 300deg
6°C Усещане 1°C
1022hPa 31% 0% 10m/s 280deg
9°C Усещане 5°C
1022hPa 27% 40% 12m/s 290deg