Пиян шофьор прегази 15-годишно момче на пешеходна пътека в София

Пиян шофьор прегази 15-годишно момче на пешеходна пътека в София

15-годишно момче е починало, след като е било блъснато от автомобил в събота вечер в София, съобщиха от МВР

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал около 21:17 часа в събота в района на кръстовището на улиците “Г. С. Раковски” и “Цар Иван Шишман”. Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Колата е влачила детето около 100 метра преди да спре. Водачът е на 37 години.

“Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вещества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване”. Това заяви по НОВА ТВ главен инспектор Марио Киричков от сектор “Криминална полиция”, СДВР.

По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена. “Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно”, подчерта Киричков. 

Водачът е задържан на място. “Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга”, посочи инспекторът и подчерта, че и полици, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента. 

Мъжът първоначално е дал “нелепи обяснения на случилото се”, заяви Киричков. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1010hPa 60% 98% 2m/s 80deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 38% 2% 2m/s 310deg

28°C Усещане 27°C
1010hPa 23% 0% 4m/s 100deg