Поход за мир и суверенитет ще се проведе отново във Варна

Поход за мир и суверенитет ще се проведе отново във Варна, научи СайтЪТ. Мирното шествие ще стартира в 17.00 часа днес от сградата на Община Варна.

Поход за мир и суверенитет ще се проведе във Варна

“Излизаме отново в цяла България, с развети родни трибагреници, за да отстояваме националния си суверенитет и да кажем на всички управляващи, че искаме мир в страната си”, коментира за медията ни Милен Събев, един от организаторите на Поход за мир и суверенитет, който се провежда в десетки български градове. Той отново подчерта, че мероприятието е организирано без партийна намеса.

Милен Събев: Ние искаме България да бъде зона на мир и неутралитет (ВИДЕО)

Шествието се организира от граждани, както и от: „Български национален съвет за мир“, “Народна мрежа”, „Свободна и мирна България“, НСС “Св. Георги Победоносец”.

“Нека не забъркваме България в тежък конфликт между братя и да изпращаме нашите деца на фронта!”, допълват организаторите.

На похода ще се събират подписи за свикване на референдум за Мир и Суверенитет

Ето и самите въпроси на референдума:

1.Подкрепяте ли да се установи национална политика на военен неутралитет на България по отношение на всички външни за територията ѝ конфликти? ?

2.Подкрепяте ли изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната във връзка с въоръжен конфликт да се решава само с национален референдум?

3.Подкрепяте ли пребиваването на чуждестранни военни формирования на територията на страната по повод външен за България въоръжен конфликт да се разрешава само с национален референдум?

4. Подкрепяте ли да бъдат променени изискванията за брой подписи за произвеждане на национален референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание задължително взима решение за произвеждането му?

5. Подкрепяте ли да е налице решение на национален референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е избран един от отговорите – ДА или НЕ – и това мнозинство е поне една трета от участвалите в последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли национален референдум да може да се произвежда относно дългосрочни договори от компетентността не само на Народното събрание, но и на Министерския съвет, като те се ратифицират или сключват само ако има положително решение на референдума?

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 4m/s 120deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 74% 100% 2m/s 280deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 4m/s 300deg