ПП-ДБ настоявали до последно за МВР и МЕУ, Борисов отстъпил за отбраната, енергетиката и за Асен Василев

Бойко Борисов: Осъждам остро дръзкото нападение с ракети и дронове, което Иран предприе

Започват уважавани хора включително държави нечленки на ЕС да се обаждат от името на господин Петков да ме натисне за вътрешния министър. Министри от други държави, което окончателно взехме нашето решение да защитим институциите, хората, демокрацията. Сега колегите от ПП-ДБ имат своя шанс, те имат огромни възможности. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно провалилите се преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство с първия мандат, предаде репортер на “Фокус”

“Аз се срещнах с лидерите на ПП Асен Василев и ДБ Атанас Атанасов в четвъртък и петък. В нашата парламентарна група и нашата партия никой вече не желаеше да разговаря с тях, защото те са се наслушали на обиди”, заяви Борисов. 

“В четвъртък на господин Атанасов му казах, че правя всичко това да се случи (бел. от ред. – да има правителство)”, категоричен бе той. 

“В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в Министерския съвет. Тя казва това ние не можем да отстъпим (бел. от ред. – МВР). Тогава академик Денков и казва “Без МВР не става, без това електронно управление – не”. В неделя в два часа за последно изпращам Мария Габриел при Денков да му каже “Заради това приключваме днес”. Тогава Денков и каза “Без МВР няма да стане, сложете Румяна Бъчварова”. Мария се върна, ние дадохме пресконференцията”, разказа още лидерът на ГЕРБ.  

“Първи компромис – Асен Василев остава. Втори – собственоръчно зачертах Христо Гаджев и написах Тагарев така, както ме помоли Иван Костов заради Атлантическия съвет. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев така, както искат. Собственоръчно този министър, който ги изобличаваше за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах “Нека да е неговият министър”, обясни Борисов.

По думите му преговарящия екип на ГЕРБ-СДС не е бил съгласен с отстъпките, направени от Борисов пред ПП-ДБ. Той добави, че е искал кратък отговор от Асен Василев дали след те са съгласни да има правителство. 

Борисов каза още, че Мария Габриел няколко пъти предупредила ПП-ДБ, че се чупи диалогът между партиите и че с втория мандат няма да има възможност за съставяне на правителство.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg