Предават на съд 33-годишен комарджия, обрал варненец на улицата

46-годишна варненка остава в ареста по обвинение за разпространение на наркотични вещества

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 33-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен след употреба на заплаха, е предаден на съд. В.С. от Разград е обвиняем за престъпление по член 198, ал.1 от НК, извършено на 19 януари 2023 година. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Вечерта на 18 януари мъжът бил в игрална зала във Варна заедно със своята приятелка, където изгубил голяма сума пари. Малко след полунощ двамата напуснали обекта и седнали на пейка близо до дома си. В.С. обмислял как и от къде да намери пари, за да може да продължи да залага.

Мъжът забелязал преминаващ пешеходец и решил да го ограби. Настигнал го и издърпал от ръцете му мобилен телефон. Заплашил го и поискал от него да му даде парите, с които разполага. Взел 90 лева от портмонето на потърпевшия и като видял банкова карта поискал мъжът да изтегли наличните си там пари. Успял да ограби още 250 лева. Въпреки опитите на приятелката на В.С. да възпре неговите действия, той не се отказал и не променил намеренията си. След като взел всичко налично, оставил пострадалия да си тръгне.

Обвиняемият не е криминално проявен или осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, В.С. може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 88% 95% 1m/s 0deg
16°C Усещане 16°C
1021hPa 84% 20% 4m/s 110deg
19°C Усещане 19°C
1016hPa 72% 100% 2m/s 160deg