Предлагат актуализация на цените за вход в музеите във Варна

РИМ - Варна със становище за клип, в който багер разрушава зид, считан за археологически обект

В комисията по “Култура и духовно развитие” към община Варна е постъпило предложение от кмета на морската столица Иван Портних за актуализация на цените за вход на музеите на Варна, научи СайтЪТ. Основният довод за предложението е непрекъснато променящата се пазарна обстановка и увеличението на цените при енергоносителите.

Ето, какво гласи още предложението:

С действащата Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на Община Варна (НОАМТЦУТОВ), приета от Общински съвет – Варна в Приложение 1 и 2 към нея са въведени цени за вход за посещения на експозиции и на други услуги, предоставяни от Регионален исторически музей – Варна, Градска художествена галерия „Борис Г’еорrиев” – Варна, Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна и международните инициативи на Дирекция „Култура и духовно развитие” .

С оглед на настоящата пазарна обстановка, драстично повишените цени на енергонасителите, електроенергията и природен газ за небитови потребители, както и на цените за поддръжка на закрити и открити площи се налага цените за вход за посещения на експозиции и на друrи услуги да бъдат актуализирани.

В мотивите на предложението е упоменато, че актуализацията на цените за вход ще е символична и целта е да се покрива себестойността на услугите, които културните институции предлагат и да генерират приходи за музейните дейности. Цените и типа на услугите предполагат достъпност за посетители със среден доход, като формирането им е съобразено с възможностите на различни социални групи.

Предложението ще бъде обсъдено на заседание на постоянната комисията по “Култура и духовно развитие” този петък от 10.00 часа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 16°C
1008hPa 45% 40% 7m/s 300deg
17°C Усещане 15°C
1014hPa 28% 20% 6m/s 260deg
20°C Усещане 19°C
1009hPa 24% 20% 7m/s 280deg