Представят филм за българския павилион на Венецианскто биенале в ReBonkers

Представят филм за българския павилион на Венецианскто биенале в ReBonkers

Представят филм за българския павилион на Венецианскто биенале в ReBonkers във Варна, научи СайтЪТ. Днес се пренасяме на Венецианското биенале с филмът “There you are in the Milk of Dreams”, или “Ето къде си в млякото на мечтите” на Милена Кънева.

“Млякото на мечтите” беше темата на 59то Венецианско Биенале, а български участници бяха куратора Ирина Баткова и артиста Михаил Михайлов.  

Гости на събитието са Ирина Баткова и Милена Кънева, които ще разкажат на живо, повече подробности за преживяването в най-престижното арт събитие в света.

Филмът е фокусиран върху същността на креативния процес на съвременния визуален артист Михаил Михайлов, представяйки работата му върху създаването на българския павилион за 59-то издание на Венецианското биенале на изкуствата през 2022. Михаил Михайлов е автор, който работи с разнообразни медии (пърформанс, рисунка, видео, скулптура, инсталация) за създаване на медитативни територии, в които зрителят осмисля неочаквани аспекти на битието.

Режисьор и оператор – Милена Кънева
Музика – Николай Иванов – ОМ, Патрик Ламер, Харалд Стоян
С участието на – Михаил Михайлов, Ирина Баткова, Ханес Андерле, Роберто Чикуто, Чечилия Алемани
Продуцент – Милена Кънева

____
Милена Кънева започва кариерата си като актриса в България, а след това в Италия работи като журналист, продуцент на новини, режисьор и продуцент на документални филми. Основава MK Production през 1999, с която създава документални филми. Снима документални репортажи и филми в Бразилия, Руанда, Бирма, Еквадор на тема човешки права. Последният ѝ проект H Talks са видеопортрети на съвременни художници, участващи в Herbarium collection.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 20°C
1017hPa 94% 2% 2m/s 0deg
18°C Усещане 17°C
1020hPa 74% 100% 5m/s 120deg
20°C Усещане 20°C
1018hPa 88% 100% 2m/s 360deg