Легенда в графичния дизайн обучава млади творци във Варна (ВИДЕО)

Международно обучение на млади творци  „Микс медия и материя“ се провежда от Сдружение “Наш свят”, припомня СайтЪТ.

Преподавател по графика от Бърмингамския университет ще води международно обучение на млади творци във Върна

Водещ на обучението “Creative problem solving and using illustration and mix media in live performance” е проф. Андрю Кулман, награден илюстратор и преподавател по графика и визуална комуникация в Бърмингамския университет, Великобритания. Ето какво сподели той пред репортер на СайтЪТ.

“Варна е много вълнуващ град. Силно съм впечатлен от начина, по който е разположен града, с прекрасна пешеходна алея, с красиви сгради. За мен основното занимание в моя престой е обучението, затова повече се фокусирам върху това. За мен основната мотивация за провеждане на уъркшопа беше творческото мислене. Считам, че когато човек използва въображението си във всякакви ситуации, може да намира оригинални начини за справяне с проблемите.

Надяваме се да изготвим краен продукт, въпреки лемитираното време, за да представи в края на обучението всеки участник някакъв пърформънс или плакат, някаква арт форма.

Бях приятно изненадан от участниците, за кратко време успяха да произведат много интересни неща”, сподели проф. Кулман.

Гост лектори в обучението са д-р Надежда Джакова, уредник на Музей за съвременно изкуство САМСИ  и д-р Ива Панева, режисьор и интердисциплинарен артист.

Обучението, което ще приключи на 5 юни, включва следните модули:

Последни тенденции в графичното изкуство, илюстрацията в пост модерния медиен свят, сътрудничество с други артисти, музейна експозиция на произведениятa, пърформанс и медия.

Обучението завършва с финален групов арт инсталационен пърформанс.

Участници в него са млади творци на възраст 18-35 години с творческа насоченост в графика, илюстрация, видео арт, пърформативно изкуство.

Отделните произведения на изкуството, създадени по време на семинара под ръководството на проф. Кулман от Великобритания, ще бъдат показани в инсталация на тема “Микс медии и материали в пърформанс.”

Ето какво споделиха младите хора, които участват в обучението:

Ето и малко повече за преподавателите в обучението:

PROF. ANDREW KULMAN

Главен преподавател и професор по графично изкуство в Бърмингам Сити Юниверсити (Birmingham City Univeristy) и Роял Коледж оф Арт (Royql College of Art). Носител на награда “Илюстратор” Има 30 години опит в индустрията. Отговаря за разработването на курсове в Училището по изкуство и иницииране на няколко outreach програми за университета. Преподава по Илюстрация и изнася лекции на няколко следдипломни курсове докторанти. През 2014 г. Проф. Кулман създава Parkside Press, за да произвежда малки стартирани публикации и плакати. Проф. Кулман е спечелил награди като Жълтия молив (D&AD) и наградата V&A. Той излага работите си в няколко лондонски изложби, RCA Secret в галерия Дайсън Лондон и 175 години пощенски печати в House of Illustration, Лондон.

Andrew Kulman | LinkedIn

НАДЕЖДА ДЖАКОВА

Доктор, изкуствовед и куратор. Завеждащ филиал Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство към Националната галерия. Изследователска дейност: работа с публиките в художествените музеи; съвременни художествени практики; арт мениджмънт; съвременна живопис и фотография. Има реализирани над сто изложби, инициатор на проектите „Автобиография”, „Театър в музея”, „Пространство-публика”.

Изнасяла е лекции за съвременно изкуство в България, Германия, Великобритания, Русия и Китай. Гост-лектор в УАСГ. Член на AICA.

Надежда Джакова – Платформа за изкуства (artstudies.bg)

Участниците ще получат сертификати от Сдружение „Наш Свят“ . Събитието се организира със съдействието на НФК по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации’22”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1018hPa 77% 41% 1m/s 0deg

22°C Усещане 22°C
1020hPa 73% 100% 2m/s 200deg

26°C Усещане 26°C
1017hPa 53% 40% 3m/s 80deg