Прекрасният Комплекс „Барите“ край Варна остава отворен за гости цяла зима (ВИДЕО и СНИМКИ)

Тази година Комплекс Барите няма да затваря през зимния сезон, научи TheSite24.net.

“Ще работим за всички, които предпочитат да се срещнат с приятели, колеги и близки, да се насладят на вкусна храна, да се заредят сред съхранената природа и чист въздух.

Туристически комплекс Барите се намира на 36 км северозападно от гр. Варна, в гората на с. Чернево. Простира се на 30 дка на 160 м надморска височина. Състои се от хотелска част, категория 2 звезди,  с общо 72 места за нощуване, басейн, зала за семинари, ресторант в национален стил, изграден от камък и дърво, музей на занаятите на открито, етнографска сбирка с предмети от бита на населението на с. Чернево,  къмпинг за кемпери и каравани, зала за тихи игри,  детска площадка, минизоокът, миниголф и др.  В комплекса има езеро с възможност за спортен риболов. 

Легендата разказва, че преди много, много лета, тука, в местността Барите, живял стар чорбаджия със своите трима сина. Богатството му нямало равно на себе си. Хората разправят, че звездите на небето били по-малко от овцете му. Но най-голямото богатство на чорбаджията били еговите синове. Силни и смели мъже, те помагали във всичко на своя баща, обичали се помежду си и живяли задружно.

Така, в разбирателство и любов минавали дните, редяли се годините. Но дошъл денят, в който чорбаджията вече престарял, легнал на смъртен одър. Синовете изведнъж забравили братската обич. Започнали да се карат при подялбата на имота – на всеки му се струвало, че другият получава повече. Решили един да вземе всичко и той да е този, който баща им реши. Сърцето на стареца се разкъсвало от молбата на синовете, късало да гледа как рожбите му се карат в последните часове на неговия живот.

Вместо отговор той дал заръка.
Поискал от тях да направят три вира, така че водата, която идвала от извора да пълни първия, от първия да прелива във втория, и от втория в третия.
Синовете недоумявали, но решили да изпълнят последното желание на баща си. Така и сторили.
Когато всичко било готово, бащата ги накарал да запушат преливника от първия към втория вир, така че водата да пълни само първия. Речено – сторено.
Не минало много време и вторият и третият вир пресъхнали, а първият се препълнил, стените му не издържали и той се разрушил.

Бащата погледнал чедата си и рекъл:

“ Ако дам любовта си само на един от вас, то тя ще го унищожи, защото е прекалено силна само за едно сърце. Недейте да прекъсвате свещената връзка между вас, защото ще пресъхнете също като тези два вира. Вземете поука от думите ми, синове мои, обичайте се и никога повече не карайте бащино сърце да дели ! “

Синовете разбрали грешката си, прегърнали се, паднали на колене пред баща си и със сълзи на очи му поискали прошка.
Старецът дал прошка, усмихнал се и спокоен предал Богу дух.


И до днес трите вира в местността Барите пазят завета на бащата и напомнят на поколенията , че братската обич няма равна по богатство.

Барите е прекрасен избор за посрещане на семейни, фирмени мероприятия, сватби и други събития.

Комплексът е перфектното място за релакс на модерния човек, защото съчетава любовта към природата и традициите.

Ресторантът в туристическия комплекс Барите до Варна, изграден от камък и дърво, създава впечатление за домашна обстановка, където човек може с приятели да сподели вкусната храна и да се наслаждава на живителната сила на разнообразни напитки.

Менюто на ресторанта включва ястия от националната кухня, като основен принцип в приготвянето им е “Качествена храна се приготвя от качествени продукти”. Върхът на удоволствието са пърленките, които с вида си изкушават всеки посетител и се приготвят само в Барите.

През зимата живият огън на камината предразполага всеки гост към спокойствие и забрава на градската шумотевица.

Предимството на комплекса е близостта до големия град, а това го превръща в перфектното място за незабравими спомени.

Новото ни предложение са три варианта на промоционални пакети,  които можете да видите на www.complexbarite.com

За резервации: с.Чернево, обл. Варненска
GPS: 43.288248, 27.619947
GSM: 0885 141953
e-mail: barite_k@abv.bg

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

11°C Усеща се 10°C
1017hPa 76% 29% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 3m/s 90deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 44% 78% 1m/s 0deg