Президентът на Сърбия Вучич към медиите: Спрете се! Новините няма да избягат, чудовищата също!

"Ти си следващият": Арестуваха мъж за заплаха към сръбския президент

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира днес информирането от страна на медиите за масовите убийства в Белград и Младеновац, съобщават сръбските агенции и сайтове.

Президентът призова медиите да не използват непроверени информации, а да изчакат официалните информации от компетентните органи. Той подчерта, че никой не крие нищо и не е необходимо да го крие.

Вучич се обърна към журналистка от сайта Нова.С., която преди това го попита как да се осигури психологическа защита на хората в такъв момент. “Вие обявихте, и не само вие, че учителката е убита, а тя не е”, каза той.

“Чакайте официалните информации, ние не сме убийци, тук сме да се борим против убийците и ще ги победим. Защо снимаш в училището, пък и крещиш на полицаите, които не ти разрешават да снимаш мъртви деца, за да получат членове на семействата им инфаркт“, добави Вучич, обръщайки се към журналист от ТВ Ен 1, който обяви, че не му е разрешен достъп до двора на училище “Владислав Рибникар”, в което бе извършено първото масово убийство.

“Спрете се, по-добре е да не публикуваш нещо, новината няма да избяга”, каза той и добави, че “чудовищата няма да избягат никъде” и хората в Сърбия трябва да знаят, че ще бъде въздадено правосъдие.

“Ще има правосъдие, чудовищата – и малкото чудовище, и по-голямото на години никога няма да излязат”, каза той.

Вучич каза, че знае, че ще бъде критикуван, че се меси в правосъдието, но “това не е важно”. “Как не осъзнавате каква трагедия стана в тази страна”, каза президентът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1013hPa 63% 0% 8m/s 320deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 82% 75% 3m/s 300deg

16°C Усещане 16°C
1016hPa 82% 20% 3m/s 260deg