Президентът на Сърбия Вучич към медиите: Спрете се! Новините няма да избягат, чудовищата също!

Президентът на Сърбия Вучич към медиите: Спрете се! Новините няма да избягат, чудовищата също!

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира днес информирането от страна на медиите за масовите убийства в Белград и Младеновац, съобщават сръбските агенции и сайтове.

Президентът призова медиите да не използват непроверени информации, а да изчакат официалните информации от компетентните органи. Той подчерта, че никой не крие нищо и не е необходимо да го крие.

Вучич се обърна към журналистка от сайта Нова.С., която преди това го попита как да се осигури психологическа защита на хората в такъв момент. “Вие обявихте, и не само вие, че учителката е убита, а тя не е”, каза той.

“Чакайте официалните информации, ние не сме убийци, тук сме да се борим против убийците и ще ги победим. Защо снимаш в училището, пък и крещиш на полицаите, които не ти разрешават да снимаш мъртви деца, за да получат членове на семействата им инфаркт“, добави Вучич, обръщайки се към журналист от ТВ Ен 1, който обяви, че не му е разрешен достъп до двора на училище “Владислав Рибникар”, в което бе извършено първото масово убийство.

“Спрете се, по-добре е да не публикуваш нещо, новината няма да избяга”, каза той и добави, че “чудовищата няма да избягат никъде” и хората в Сърбия трябва да знаят, че ще бъде въздадено правосъдие.

“Ще има правосъдие, чудовищата – и малкото чудовище, и по-голямото на години никога няма да излязат”, каза той.

Вучич каза, че знае, че ще бъде критикуван, че се меси в правосъдието, но “това не е важно”. “Как не осъзнавате каква трагедия стана в тази страна”, каза президентът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg