Прокуратурата назначи охрана на Васил Божков

Прокуратурата назначи охрана на Васил Божков

Причината е сигурността на живота и здравето на обвиняемия бизнесмен

Обвиняемият хазартен бос Васил Божков от днес е с двойна охрана. Това каза адвокатът му Георги Гатев. Към личната охрана се присъединява още една, назначена с постановление на прокурор след лична молба от самия Божков, предаде bTV

Охраната е назначена тази сутрин заради постъпили данни, че здравето на Васил Божков е застрашено. Охранявано ще бъде и неговото семейство. 

Според адвокат Гатев молбата за охрана е подадена лично от Божков още преди няколко месеца, когато е заявил от Дубай, че е готов да свидетелства по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова. По думите му охраната не е свързана с това дело, а е „по принцип“.

„Той не се страхува, но като всеки нормален човек има някакви опасения. Като виждате в какъв свят живеем, кой е сигурен“, каза адвокатът на Божков – Георги Гатев.

Разпореждането на прокуратурата трябва да се изпълни веднага от Министерството на правосъдието. Оттам обаче отказаха коментар с обяснението, че става дума за секретна информация.

Адвокатът на съпругата на Божков каза за bTV, че гардът, назначен от прокурор, все още не се присъединил към личната охрана на семейството.

По-рано Васил Божков даде последните си показания като свидетел по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, образувано след твърдения на Божков, че те са го карали да плаща такса „спокойствие“.

Адвокат Гатев каза, че Божков е дал всички обяснения като свидетел по делото. Възможно е обвинението да поиска Борисов, Горанов и Арнаудова да бъдат разпитани допълнително.

„Възможно е, но това е решение на разследващите. Ако преценят, че нещо трябва да преразпитват, да зададат нови въпроси, може и това да стане“, допълни защитата на Васил Божков.

Гатев обясни, че обвинението може да поиска и очна ставка. Той каза още, че ще поиска от Апелативния съд цялостна отмяна на мярката за неотклонение на Васил Божков.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 5°C
1015hPa 100% 20% 1m/s 0deg

9°C Усещане 7°C
1016hPa 66% 20% 5m/s 30deg

2°C Усещане 1°C
1014hPa 93% 40% 2m/s 250deg