Промени в организацията на движението заради Маратон Варна в неделя

Временно ще бъдат затворени днес няколко улици за Маратон Варна

Промени в организацията на движение ще бъдат въведени в неделя, 14 май, заради Маратон Варна. 

В часовете от 8.30 ч. до 15.00 ч. ще бъде забранено движението на автомобили по част от бул. „Приморски“ – от площад „Славейков“ до Летния театър, и по бул. „Цар Освободител“ – от Летния театър до площад „Съединение“. Затворено за движение ще бъде и едното платно по бул. „Княз Борис I“ /посока Златни пясъци/ – в отсечката от светофара на Икономическия университет до спирка „Стамболийски“ /в близост до Евксиноград/, като и Алея първа. Това съобщи на пресконференция по повод организацията на маратона комисар Илиян Илиев – началник отдел „Охранителна полиция“ към ОД на МВР.


За охраната на реда ще се грижат 120 полицейски служители. Създали сме необходимата организация, всички пътища и пресечки ще бъдат охранявани и униформени лица пренасочват движението по обходни маршрути. Има създадена организация за всички, които живеят в районна на Гръцката махала да могат да излизат с колите си. Призовавам живущите в долната част бул. „Княз Борис I“ да излязат с автомобилите си преди 8,30 ч., защото след това няма да бъдат пропускани, каза комисар Илиев.

Ще бъде ограничен достъпът до част от Морската градина и централната пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“, попадащи в трасето на маратона. Всички затворени булеварди и алеи ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи и доброволци.

В маратон Варна ще участват над 900 участници, извиняваме се за дискомфорта на гражданите, каза и Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ към Община Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 22°C
1011hPa 68% 100% 3m/s 110deg

24°C Усещане 23°C
1012hPa 41% 4% 2m/s 290deg

25°C Усещане 25°C
1010hPa 36% 0% 4m/s 80deg