Проведоха се консултациите за съставите на СИК на територията на община Варна

Община Варна обявява конкурс и подбор на три позиции в администрацията

Заместник-кметът по финансите Христо Рафаилов проведе днес консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Варна. Те са във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически партии и коалиции, както следва: коалиция „ГЕРБ-СДС”, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, ПП „Движение за права и свободи”, ПП „Възраждане”, коалиция „БСП за България” и ПП „Има такъв народ”.

В началото на срещата участниците бяха запознати с предварително изготвено проектопредложение за разпределението на местата в секционните избирателни комисии.

По данни на Рафаилов 411 са секционните избирателни комисии на територията на община Варна, като броят на членовете е 3593, разпределени между парламентарно представените парти и коалиции. СИК-овете се състоят от 9 или от 7 души.

Членовете на партии и коалиции заявиха, че нямат възражения срещу предложеното разпределение.

Резултатът от проведените консултации предстои да бъде изпратен в РИК – Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1018hPa 82% 0% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1016hPa 67% 75% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg