Възпитаник на Технически университет – Варна от Австралия посети своята Алма-матер 35 години по-късно (СНИМКИ)

Възпитаник на Технически университет – Варна от Австралия посети своята Алма-матер 35 години по-късно (СНИМКИ)

Камал Карунаратна е завършил специалността „Изчислителна техника“ в Технически университет – Варна през 1989 г., докато неговата съпруга е възпитаник на Медицински университет – Варна. Двамата разказаха, че са се запознали като студенти във Варна преди 35 години, след което той продължава обучението си в Лондон, а след няколко години създават семейство и се установяват в Австралия. 

Семейството се срещна с проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на университета, и в.и.д. ръководител на катедра „Софтуерни и интернет технологии“ – ас. д-р Доника Стоянова и споделиха, че и до днес изпитват най-топли чувства към България и към Варна и посещението им е особено вълнуващо, защото им припомня емоционални моменти от годините, в които са били студенти.

Камал Карунаратна, който в момента е гл. архитект на глобалната платформа за данни Birkbeck, сподели, че има завършени четири висши образования, но знанията и уменията, които е придобил по време на обучението си в Технически университет – Варна, винаги са му помагали в кариерата и са на едно ниво с обучението в университета в Лондон. 

По време на посещението си, международните гости говориха на български език и споделиха впечатленията си от иновациите, настъпили в Техническия университет – Варна през годините. Те се запознаха с работата на катедра „СИТ“ и посетиха няколко от новите лекционни зали, разгледаха уникалната изложба на първата техника и първите учебни планове, по които са се обучавали като студенти по онова време.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 130deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 20% 3m/s 70deg