Путин: Армията на Русия е гаранция за стабилността на страната

Бюджетът предвижда разходи през 2024 г. от 36,6 трилиона рубли (415 милиарда долара) с очакван дефицит от 1,595 трилиона рубли (9,5 милиарда долара).

Руският президент Владимир Путин нарече днес армията на страната “гарант” на държавната стабилност и обеща да увеличи продукцията на военнопромишления комплекс, за да отвърне на нуждите ѝ в Украйна, предаде Франс прес.

Модерната и ефикасна армия и флот са гаранция за сигурността и суверенитета на страната, гаранция за стабилното ѝ развитие и нейното бъдеще, заяви Путин в кратко видео, записано по повод днешния Ден на защитниците на отечеството в навечерието на първата годишнина от офанзивата срещу Украйна.

Ето защо, както и преди, ще отделим приоритетно внимание на засилването на нашите отбранителни способности, добави президентът в момент, когато след серия неуспехи руската армия се опитва да мине отново в настъпление в украински Донбас .

Държавният глава изрази желание да осигури “балансирано и висококачествено развитие на всички компоненти от въоръжените сили”, като снабди войските си по-специално с “нови ударни системи, разузнавателно и комуникационно оборудване, дронове и артилерийски системи”.

В петминутния запис, разпространен от Кремъл, той приветства “сегашното увеличаване на продукцията от цялата гама обикновени оръжия”, но прикани военнопромишления комплекс да произвежда още повече.

Путин още веднъж приветства “смелостта” и “героизма” на руските войници, сражаващи се в Украйна година по време на нашествието. 

Информация БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 7°C
1017hPa 87% 100% 5m/s 290deg

2°C Усещане -3°C
1020hPa 80% 100% 8m/s 270deg

10°C Усещане 9°C
1015hPa 76% 100% 11m/s 300deg