Путин: Армията на Русия е гаранция за стабилността на страната

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин за военни престъпления

Руският президент Владимир Путин нарече днес армията на страната “гарант” на държавната стабилност и обеща да увеличи продукцията на военнопромишления комплекс, за да отвърне на нуждите ѝ в Украйна, предаде Франс прес.

Модерната и ефикасна армия и флот са гаранция за сигурността и суверенитета на страната, гаранция за стабилното ѝ развитие и нейното бъдеще, заяви Путин в кратко видео, записано по повод днешния Ден на защитниците на отечеството в навечерието на първата годишнина от офанзивата срещу Украйна.

Ето защо, както и преди, ще отделим приоритетно внимание на засилването на нашите отбранителни способности, добави президентът в момент, когато след серия неуспехи руската армия се опитва да мине отново в настъпление в украински Донбас .

Държавният глава изрази желание да осигури “балансирано и висококачествено развитие на всички компоненти от въоръжените сили”, като снабди войските си по-специално с “нови ударни системи, разузнавателно и комуникационно оборудване, дронове и артилерийски системи”.

В петминутния запис, разпространен от Кремъл, той приветства “сегашното увеличаване на продукцията от цялата гама обикновени оръжия”, но прикани военнопромишления комплекс да произвежда още повече.

Путин още веднъж приветства “смелостта” и “героизма” на руските войници, сражаващи се в Украйна година по време на нашествието. 

Информация БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1009hPa 70% 40% 7m/s 310deg
15°C Усещане 13°C
1012hPa 36% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 24% 20% 10m/s 280deg