Путин: Армията на Русия е гаранция за стабилността на страната

Путин: Киев открито е поел по пътя на тероризма с подкрепата на западните разузнавателни служби

Руският президент Владимир Путин нарече днес армията на страната “гарант” на държавната стабилност и обеща да увеличи продукцията на военнопромишления комплекс, за да отвърне на нуждите ѝ в Украйна, предаде Франс прес.

Модерната и ефикасна армия и флот са гаранция за сигурността и суверенитета на страната, гаранция за стабилното ѝ развитие и нейното бъдеще, заяви Путин в кратко видео, записано по повод днешния Ден на защитниците на отечеството в навечерието на първата годишнина от офанзивата срещу Украйна.

Ето защо, както и преди, ще отделим приоритетно внимание на засилването на нашите отбранителни способности, добави президентът в момент, когато след серия неуспехи руската армия се опитва да мине отново в настъпление в украински Донбас .

Държавният глава изрази желание да осигури “балансирано и висококачествено развитие на всички компоненти от въоръжените сили”, като снабди войските си по-специално с “нови ударни системи, разузнавателно и комуникационно оборудване, дронове и артилерийски системи”.

В петминутния запис, разпространен от Кремъл, той приветства “сегашното увеличаване на продукцията от цялата гама обикновени оръжия”, но прикани военнопромишления комплекс да произвежда още повече.

Путин още веднъж приветства “смелостта” и “героизма” на руските войници, сражаващи се в Украйна година по време на нашествието. 

Информация БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg