Районен съд – Варна наложи 8 месеца пробация на 36-годишна жена за документна измама

Районен съд - Варна наложи 8 месеца пробация на 36-годишна жена за документна измама

Районен съд – Варна наложи наказание пробация на 36-годишна жена, която се призна за виновна, че в периода 5-ти – 7-ми май 2021 г. във Варна, чрез използване на неистински документ – договор за кредит „Бяла карта”, е получила без правно основание чуждо движимо имущество – пари на стойност 900 лева, собственост на небанкова финансова институция, с намерение да ги присвои. Деянието е престъпление, наказуемо по чл. 212, ал.1 от НК..

Подсъдимата по неустановен начин се сдобила с копие на лична карта на друга жена и решила да кандидатства от нейно име за отпускане на кредит. От собствения си телефон тя продиктувала чуждото име и лични данни, като след проверка била одобрена за предлагания от финансовото дружество продукт „Бяла карта“ с кредитен лимит от 900 лева. Документацията по договора за кредит подсъдимата получила по куриер и пред него тя предала копие на чуждата лична карта, собственоръчно изписала трите имена на притежателката, като имитирайки подписа й заверила и попълнила нужните графи в документите. На 7-ми май същата година кредитната карта била активирана и още тогава с три транзакции подсъдимата изтеглила парите и се разпоредила с тях. Няколко месеца по-късно измамата бил установена след подадена жалба от другата жена.

Причинените от деянието щети са възстановени. Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение, 36-годишната жена в продължение на 8 месеца, при периодичност два пъти седмично, подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес. За срок от 8 месеца тя следва да провежда и задължителни срещи с пробационни служители. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

25°C Усеща се 25°C
1009hPa 67% 0% 3m/s 270deg

21°C Усещане 21°C
1011hPa 78% 0% 2m/s 110deg

25°C Усещане 25°C
1010hPa 69% 20% 2m/s 300deg