Разкол и разпад във “Величие”, Марков заплашил с убийство Ивелин Михайлов

Разкол и разпад във "Величие", Марков заплашил с убийство Ивелин Михайлов

Разкол и заплахи за убийство във “Величие” – най-малката формация в 50-ото Народно събрание се тресе от скандали и е на път да се разцепи още днес.

Идеолозите на партията Николай Михайлов и Ивелин Михайлов от скачени съдове вече официално се държат като кръвни врагове, предаде Труд.

“Откакто влезе в парламента при Марков се наблюдава странно поведение. Има отстъпление в идеите. Срещу мен имаше заплахи, че ако не прехвърля ръководството на партията на негово име, ще бъда унищожен. Физически унищожен. Записах казаното с телефона си. Отвърнах му, че съм на 47 години и нямам против да погина героично. Той отвърна, че няма да мога да си намеря място, където и да отида по света”, съобщи Михайлов по Нова.

“Отказах да говоря с него продължително след заплахите. Той обаче държеше да ми каже, че с едно щракване на пръста можело да ми разреши финансовите проблеми. Запитах го – как? Та ти до вчера нямаше пари за едно кафе да си купиш!”, уточни Михайлов. 

Създателят на “Исторически парк” недоумява как изведнъж се появят солидни финансови възможности при Николай Марков. 

“Това ми навява лоши мисли. Марков се мъчи да прави някакъв опит за разцепление в парламентарната група, да надъхва хората едни срещу други. След първия парламентарен ден този човек тотално се промени. Явно някой много го притиска и си играе с него и е зависим. За мен се изсипва страшна помия навсякъде, а той е в нищото – никой не го чува, което показва, че е сключил някаква сделка с дявола”, отбеляза Михайлов. 

Той уточни, че в 10:30 ч. ще направи подробно изявление какво се случва във формацията.

Говори се, че се 5 души от парламентарната група ще се отцепят. Това са Николай Марков, зам.-председателите на парламентарната група Дарин Георгиев и Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов – Виктория Василева. 

Близки до Ивелин Михайлов остават 8 души: Ирена Негинова, Лариса Савова, Павлин Петров, Радостин Колев, Росица Калинова, Христо Борисов, Красимира Катинчарова и Юлиана Матеева. Тя първоначално бе предложена “Величие” предложиха за зам.-председател на парламента, но впоследствие номинираха Виктория Василева.  

Марков и Василева не са партийни членове на “Величие”. На хартия председател на формацията е Албена Пекова, за която се твърди, че е близка приятелка на Ивелин Михайлов. Николай Марков обаче уверяваше медиите, че в съда вече са подадени документи той да оглави партията.  

Ако разцеплението се случи, парламентарната група на “Величие” ще се разпадне – една група не може да се състои от по-малко от 10 души. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg