Разследват смъртта на англичанин в пловдивска болница

Разследват смъртта на англичанин в пловдивска болница

Прокуратурата разследва трагичен случай в Пловдив

Чужденецът имал сблъсък с охраната на Спешното отделение, където потърсил помощ

Починал е в токсикологията

Прокуратурата разследва причините за смъртта на гражданин на Великобритания, починал около 2 часа след схватка с гардове от частна фирма, които охраняват пловдивската болница “Св. Георги”, предаде Труд.

Случаят е от 20,30 ч на 18 юни – вторник, но подробности за него се разбраха едва вчера. Пияният британец бил докаран в спешното отделение на болницата с оплаквания от гадене и световъртеж. Дрехите му били оцапани с урина и изпражнения.

Дежурни лекари му сложили система, той поизтрезнял и затова от екипа решили да го пратят да си ходи. Чужденецът обаче продължавал да твърди, че му е лошо, настоявал да остане и псувал всички наоколо на родния си език. От регистратурата натиснали паник бутан и пристигнали два автопатрула от охранителната фирма “Брадър секюрити груп” ЕООД. Камера на входа на болницата заснела как четирима гардове се разправят с англичанина, един от тях го дръпва, блъсва го и мъжът пада по гръб на земята и остава да лежи там. След около 20 минути британецът бил качен на носилка и откаран в токсикологията, където късно вечерта починал.

Първоначалните заключения на лекарите са, че смъртта е настъпила от инфаркт, но вече са назначени съдебно медицинска и токсикологична експертизи. Те трябва да отговорят точно от какво е издъхнал пациентът, има ли вина гардът, който го е блъснал на земята или лекарските екипи, които на два пъти е трябвало да му окажат медицинска помощ и можели ли са те да предотвратят трагичния изход.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 0% 3m/s 260deg

20°C Усещане 20°C
1011hPa 88% 0% 1m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 0deg